24. oktober 2019
Zach Brierly, vinmager, og Betina Newberry, vinbonde, glæder sig til påsken og de forventeligt mange gæster på Dyrehøj. Foto: Mik
Zach Brierly, vinmager, og Betina Newberry, vinbonde, glæder sig til påsken og de forventeligt mange gæster på Dyrehøj. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt op for landets største vin-producent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt op for landets største vin-producent
Kalundborg - 18. april 2019 kl. 12:48
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Påsken varsler vinfest på Dyrehøj, der har åben alle dage med mulighed for at smage alle de nye 2018-vine fra en fantastisk produktiv årgang. Og torsdag aften er der udsolgt til den traditionelle gourmet-middag.

*
Påskevejret varsler sol og varme i Solaris-land, Røsnæs, med sine fire vingårde. Og den største af dem, Dyrehøj, åbner traditionen tro sæsonen med smagsprøver på ikke mindre end 10 2018-vine. Alle de nye vine er på bordet, og der er åbent i såvel cafeen, hvor man kan nyde et glas rosé i forårssolen, som i vinbutikken.

- Vi præsenterer syv hvidvine og tre rosé, siger vinbonde Betina Newberry, søster til Tom Christensen, Dyrehøjs ejer.

Normalt er tapning af årets produktion færdig i god tid før påske, men ikke i år: - Vi arbejder stadig, siger Dyrehøjs vinbønder.

Og årsagen er, at 2018-produktionen slår alle rekorder med en forventet produktion på 37.000 flasker vin. Det er dobbelt op i forhold til 2017, der udløste kvalitetsvine, men i et mere behersket produktionsomfang.

- Vi regner faktisk med at nå en produtkion på 50.000 flasker ialt, før vi er helt færdige, siger Tom Christensen med henvisning til produktionen af mousserende vine og portvinene, der også er på vej.

Påskens største enkeltstående begivenhed på Danmarks største vingård er gourmet-middagen Skærtorsdag aften. Med 82 solgte billetter for længst udsolgt.

Her vil Zach Brierly, husets newzealandske vinmager på fjerde år, berette om tilblivelsen af de enkelte vine.

- Det er en aften, vi lægger vægt på. Den skal ikke kun handle om god mad og vin, den skal også gerne bidrage til, at gæsterne får øget indsigt i vores måde at lave vin på, om produktionsforløbet og om de mange overvejelser, der ligger til grund for beslutningerne. Det skal være en fest, men også en fest, med et vidensudbytte, siger Betina Newberry.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk