6. marts 2021
Direktør i Region Sjælland, Trine Holgersen: - Vi er i dialog.Foto: Bjørn Ambjørn
Direktør i Region Sjælland, Trine Holgersen: - Vi er i dialog.Foto: Bjørn Ambjørn
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktør: Regionen er i kontakt med kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktør: Regionen er i kontakt med kommunen
Kalundborg - 23. februar 2021 kl. 13:57

- Jeg kan ikke kommentere konkret på sagen omkring de ældre på Sejerø. Men jeg kan sige, at Region Sjælland er i dialog med Kalundborg Kommune, og at vi ser på sagen med henblik på en løsning.

Det siger Trine Holgersen, direktør for Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland, som umiddelbar kommentar til den kritik, borgmester Martin Damm (V) og praktiserende læge på Sejerø, Hans-Henrik Kaae, har rejst på baggrund af udsigten til, at omkring 20 svage borgere fra øen skal transporteres i bus til vaccinationscentret i Holbæk. En heldagsrejse, som de fleste af de ældre ikke kan gennemføre, siger øens læge.

- Vi har i de hidtidige forløb indgået aftaler med kommunerne om transport af borgere, der har behov for det, og vi har iscenesat såkaldte pop-up steder, hvorfra vi har kunne vaccinere berørte borgere. Det har fungeret fint, siger Trine Holgersen, som forklarer, at regionen opererer i tre faser i forbindelse med vaccinationsforløbene.

- I første fase har vi besøgt og vaccineret ældre på 152 plejecentre. Næste fase træder i kraft, når vi i regionen når op på at modtage 14.000 vacciner dagligt. Der er vi ikke endnu, men vi har naturligvis de relevante vacciner til den gruppe ældre, det handler om på Sejerø. Jeg kan ikke her og nu gå ind i, hvad den præcise løsning vil være, men vi ser som sagt på sagen, og vi forventer naturligvis en fornuftig udgang på udfordringerne, siger Trine Holgersen.

Trine Holgersen kan - netop med henvisning til, at der endnu ikke er det tilstrækkelige antal vacciner - ikke sige noget om, hvonår Kalundborg får et vaccinationscenter:

- Det sker så hurtigt det kan lade sig gøre, siger hun.

BR

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk