12. august 2020
Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre.  Foto: Per Morten Abrahamsen
gallery icon

Se billedserie

Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre. Foto: Per Morten Abrahamsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det ultimative ægteskabsdrama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det ultimative ægteskabsdrama
Kalundborg - 12. november 2019 kl. 07:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er lykkedes Teaterformidlingen 5Kanten at få Teater2's stjernebesatte udgave af August Strindbergs klassiker »Dødsdansen« til Kalundborg.

Den stjernebesatte Strindberg-forestilling, hvor Waage Sandø, Pia Jondal og Ole Lemmeke giver deres vibrerende, ætsende og intense fortolkning af dette alle ægteskabsdramaers moder, kan opleves i Kalundborghallen mandag d. 18. november kl. 19.30.

I Dødsdansen står Edgar og Alice, der bor isoleret ved havet, overfor at fejre deres sølvbryllup. Ægteskabet er stormomsust, solskin har der ikke været meget af igennem årene, men masser af uvejr og tordenskyer. Jo mere de kan håne og genere hinanden jo bedre.

Edgar er militærmand og Alice skuespillerinde og ingen af dem har haft succes i deres karriere eller held i pengesager. Dialogen imellem dem er båret af seksuel tiltrækning og frastødning, had og selvhad.

Ondskabsfuldhederne flyver imellem dem, ofte vittigt og med morbid humor. Efter mange års fravær ankommer Alices fætter Kurt pludselig. Alice kan ikke lade være med at indlede en livsfarlig flirt, Kurt bider på og ægteskabsdramaet udvikler sig til et trekantsdrama. En stærk klassiker - en kamp til stregen.

Dødsdansen er nok verdensdramatikkens ultimative ægteskabsdrama. Det har uden tvivl været inspirationskilde til senere stykker, som »Hvem er bange for Virginia Wolff« og Ingemar Bergmanns »Scener fra et ægteskab«. Siden Strindberg skrev Dødsdansen i 1901, har stykket været spillet utallige gange i hele verden og senest for to år siden med stor succes i Stockholm.

Strindberg skrev sit drama ud af selvhad, fortvivlelse og raseri mod kvindekønnet, men ikke uden selvironi og ondskabsfuld humor.

Sølvbryllupsægteparret på scenen spilles af Pia Jondal og Waage Sandø, som også har kunne fejre sølvbryllup i deres eget ægteskab.

De fleste kender Waage Sandø fra film, teater og TV. Store TV-serieroller som Kaj Holger i Krøniken og IP i Rejseholdet og masser af filmroller. Selv siger han, at han nok er den skuespiller, der har spillet med i flest danske TV-serier. Han og hustruen Pia Jondal modtog sidste år De Danske Teaterforeningers store pris for forestillingen »Indenfor murene«.

Pia Jondal har gennem 30 år etableret sig som en sværvægter i dansk teater.

Ole Lemmeke er en stor karakterskuespiller. Han modtog en Reumert for sin rolle som Herman Bang i »Bang og Betty« og har haft nogle uforglemmelige roller i en række film og TV-serier, senest i »Lykke-Per«.

Forestillingen er iscenesat af Vibeke Wrede, som har høstet stor anerkendelse som instruktør af dramaer og musicals på de fleste danske scener.

»Dødsdansen« varer godt to timer inklusiv 20 minutters pause, hvor man kan købe forfriskninger i baren. Der spilles i Kalundborghallen med indgang fra Torvet. Billetter kan købes via Teaterformidlingen 5Kantens hjemmeside www.5kanten.dk eller ved døren.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk