

Se billedserie
Kalundborg Kommune er på vej mod en ny fælles folkeskolestrategi. Mod en bedre folkeskole. Et af mange mål i den proces er at løfte fagligheden i et omfang, så flere elever får mulighed for at træffe valg på flere hylder, når de skal vælge uddannelse.
Det er ikke nogen let eller simpel proces. Siden efterårets begyndelse har skole- og administrative ledere, lærere, pædagoger og forældre i samarbejde med forskningen været vidt omkring gennem såkaldte inddragende workshops med en stribe overordnede emner som inspirationskilde til nyt indhold og form i den nye strategi.
Lørdag blev det lange tilløb og indledende arbejdsproces afsluttet med en workshop på Skolen på Herredsåsen. Den femte i rækken. afviklet under de nødvendige sundhedsmæssige corona-hensyn, hvor deltagerne - omkring 30 - var opdelt i mindre grupper i separate lokaler og med plenumoplæg og drøftelser virtuelt. Det fungerede fint.
Formanden for børn- og familieudvalget, Karl Åge Hornshøj Poulsen (V) bød velkommen, og det er også ad politiske sti, processen nu fortsætter.
- Det er politikerne, der tager over i foråret, og så har vi en forventning om, at der på baggrund af et nyt udkast kan skabes enighed om en fælles folkeskolestrategi, som kan træde i kraft fra august næste år, siger Michael Gravesen, direktør for børn, skole og familieområdet i Kalundborg Kommune.
Der har som nævnt været afviklet fire inddragende workshops med inputs til fremtidens folkeskolestrategi. De fire åbne workshops har haft hver sit tema: »Folkeskolen og lokalsamfundet (inkl. erhvervslivet) for bedre læring«, »De gode overgange fra dagtilbud til skole og fra skole til uddannelse for bedre læring«, »Den gode hverdag i skolen for bedre læring« samt »Didaktik og pædagogik i skolen for bedre læring«.
Lørdagens opsamlende workshop omfattede også - og ikke mindst - et oplæg fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), som har gennemført en analyse blandt alle ledere, lærere og pædagoger i folkeskolen i Kalundborg foruden fokusgruppeinterviews med alle skoleledere/afdelingsledere omkring faglighed og folkeskolereform i Kalundborg Kommune. VIVE kom derfor med et oplæg om både hovedresultaterne fra analysen i Kalundborg Kommune og et generelt oplæg omkring folkeskolen.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her