20. januar 2021
Rasmus Skov Borring, proejetkleder på udgivelsen af den nye højskolesangbog, gav et indblik i tankerne bag den nye 19. udgave. Privatfoto
Rasmus Skov Borring, proejetkleder på udgivelsen af den nye højskolesangbog, gav et indblik i tankerne bag den nye 19. udgave. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Deltagere fik indblik i højskolesangbogens maskinrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagere fik indblik i højskolesangbogens maskinrum
Kalundborg - 25. november 2020 kl. 15:29
Af Eva Lyng Johansen

Tirsdag aften havde Kalundborg Bibliotek i samarbejde med LOF Nordvestsjælland og Hvidebæk Lokalråd besøg af komponist, pianist, kulturformidler og projektleder på udgivelsen af den nye højskolesangbog Rasmus Skov Borring.

Med en spændende og inspirerende tilgang førte Rasmus Skov Borring forsamlingen ind i tankerne bag den nye 19. udgave af højskolesangbogen.

Hvorfor bliver nye sange valgt, og hvorfor må andre sange vige pladsen.

Han fortalte ligeledes om, hvordan trådene strækkes bagud til de tidligste udgaver gennem citatet på sangbogens ryg: »Så syng da Danmark, lad hjertet tale« (Hoffmann, 1924: »Den danske sang«) og til nutiden via citatet på forbladet: »Synger om hvad livet vil hver dag vi er til stede« (Rosendal 2001: Kærlighedssang ved tab).

Alle 40 pladser udsolgt

Forsamlingen sang enkelte gamle sange og en del nye, alle med det formål at vise spændvidden i højskolesangbogen, der om nogen er en kulturbærende sangbog med stor gennemslagskraft over hele landet.

De nye og ukendte melodier blev gennemspillet kompetent, flot og sikkert, og forsamlingen fik lov til at synge første vers to gange, så de fik fin føling med rytmen.

Indledningvis bød Bente Andersen, LOF Nordvestsjælland velkommen til det fuldt udsolgte arrangement.

På grund af Covid-19 situationen måtte der kun samles 40 personer i den store sal i Ubby Forsamlingshus, der ellers kan rumme cirka 150 personer.

Aftenen var ligeledes ramme omkring afsløring af forsamlingshusets nye samling af højskolesangbøger, hvor en donation på 43.600 kroner fra Bent O. Jørgensens fond har gjort det muligt at anskaffe 160 sangbøger.

Hvidebæk Erhvervsforening og kultur- og fritidsudvalget, Kalundborg kommune, har ligeledes bevilget penge til formålet.

Disse 25.000 kroner søges der i skrivende stund om, at måtte anvende til en hjertestarter i stedet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk