21. september 2020
Flere end 500 gæstede Tømmerup-hallen til store byttedag iscenssat af Kalundborg Model Jernbane Klub. Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Flere end 500 gæstede Tømmerup-hallen til store byttedag iscenssat af Kalundborg Model Jernbane Klub. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dejlig dag på skinner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dejlig dag på skinner
Kalundborg - 21. oktober 2018 kl. 16:32
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

KALUNDBORG: Kalundborg Model Jernbane Klub (blev født for 69 år siden - i 1949, og havde til huse oven over den gamle overnatningsbygning ved Kalundborg Station, hvor det første anlæg blev bygget. Klubben har i dag et prægtigt anlæg i lokaler i den gamle godsekpedition, men en anden relativ nyskabelse er store byttedag, som Tømmerup-hallen er ramme om. Den fandt sted i går, søndag med flere end 500 besøgende, og mens der er mange byttedage i Jylland, er Kalundborg, sammen med København, ene om den ære øst for Iillebælt. De fleste for at sælge eller købe modeltog, men også mange med biler, skibe og alle slags køretøjer i mini-formater. Der er købere til det hele.

- Dejligt at så mange har lyst at kigge indenfor og være med. Byttedagen har eksisteret i 10-12 år, siger KMJKs formand, Henning Jensen. Kasserer Per Andersen supplerer: - Der er gæster fra Fyn, Lolland og Falster og hele Sjælland.

Steen Nielsen repræsenterer Vestfyns Modelklub. Han udstillede en model af Hørve-Værslevbanen, der reelt blev indviet for 100 år siden, i 1918, af sognenes bønder, der kørte roekørsel på skinnerne til Gørlev. 20 år tidligere var Slagelse-Værslev-banen åbnet. Det er bare historie i dag. Men de små modeltog kører fortsat.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk