14. juni 2021
Fra januar 2019 er det planen, at dansksprogsundervisningen skal foregå i det gamle rådhus i Svebølle. Kalundborg Kommune har hjemtaget opgaven med at drive danskuddannelse. Foto: Per Christensen
Fra januar 2019 er det planen, at dansksprogsundervisningen skal foregå i det gamle rådhus i Svebølle. Kalundborg Kommune har hjemtaget opgaven med at drive danskuddannelse. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskundervisning flytter til Svebølle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskundervisning flytter til Svebølle
Kalundborg - 06. oktober 2018 kl. 19:20
Af Eva Lyng Johansen

Kalundborg Kommune har hjemtaget opgaven med at drive danskuddannelsen til voksne udlændinge fra Sprogcentret i Kalundborg, som p.t. bor til leje i det tidligere Kalundborg Sygehus på Frederiks Andersensvej 14A i Kalundborg.

arrow Læs også: Flyttedag for uddannelse

- Vi fik jo valget mellem at sende opgaven i udbud eller hjemtage den, og da elevtallet styrtdykker på grund af færre flygtninge, ville det være svært at få en ekstern operatør til at byde på opgaven, siger Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg Kommune og formand for økonomiudvalget.

Det gamle rådhus i Svebølle på Højvangen 9 er blevet vurderet til at være egnet til formålet af administrationen. Den har tilstrækkelig kapacitet og er placeret hensigsmæssigt i forhold til adgang til kursisters adgangsforhold, står der i sagsmaterialet.

- Det skal være en mellemstation, fordi det på langt sigt er her, den nye daginstitution i Svebølle skal være, siger Martin Damm.

Da beslutningen blev godkendt på økonomiudvalgsmødet forleden, stemte Gunver Jensen (S) imod, og Niels Erik Danielsen (EL) og Hanne Olesen (S) stemte ikke, da de ikke var til stede.

- Jeg stemte imod, fordi mange af kursisterne får øgede transportudgifter, når de skal til Svebølle, og mange af dem har ikke så mange penge, forklarer Gunver Jensen og fortsætter: - Jeg synes, at sprogskolen skal ligge i Kalundborg, fordi det er nemmest at komme til for langt de fleste.

I forhold til det forventede antal elever i undervisningen overdrages det nødvendige antal medarbejdere.

Det forventede antal kursister ved indgangen til 2019 er ifølge Sprogcentrets vurdering (foretaget i april 2018) cirka 220 kursister i januar 2019.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk