15. december 2018
Per Junge, chef hos ElectriCom, var sammen med elektriker-lærlingen Andreas Meyer på besøg hos niendeklasser for at fortælle om jobbet som elektriker. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Per Junge, chef hos ElectriCom, var sammen med elektriker-lærlingen Andreas Meyer på besøg hos niendeklasser for at fortælle om jobbet som elektriker. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Charmeoffensiv for ny elektrikeruddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Charmeoffensiv for ny elektrikeruddannelse
Kalundborg - 22. februar 2018 kl. 10:46
Af Eva Lyng Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to lokale virksomheder ElectriCom A/S og Multi-Tech besøger på tre dage i denne uge alle 9. klasseelever i Kalundborg Kommune fordelt på i alt 11 skoler.

Første to dage var chef hos ElectriCom A/S, Per Junge og lærling Andreas Meyer på Tour de Elektriker, mens medindehaver hos Multi-Tech, Niels Jørgensen og lærling Mikkel tog tredjdagen.

Virksomhederne håber, at information om elektrikeruddannelsen kan tiltrække mange unge til uddannelsen, som starter op i Kalundborg efter sommerferien.

- Vi håber, at vi med denne charmeoffensiv kan overbevise de unge mennesker om, at de skal vælge en erhvervsmæssig uddannelse, siger Per Junge.

Den nyligt godkendte elektrikeruddannelse i Kalundborg skal være på Processkolen i Kalundborg, og det er nu fremtidens elektrikere skal findes.

Der er ikke så lang tid til, at eleverne i 9. og 10. klasse skal vælge en ungdomsuddannelse, og derfor er Kalundborg Kommune, herunder Fagcenter Børn, Læring og Uddannelse og Jobcentret, Kalundborgegnens Erhvervsråd og EUC Nordvestsjælland gået sammen om at give de unge kendskab til den nye uddannelsesmulighed.

Både Per Junge fra ElectriCom A/S og Niels Jørgensen fra Multi-Tech glæder sig over, at det er lykkedes at trække endnu en uddannelse til byen og har derfor prioriteret at være hovedansigterne på Tour de Elektriker.

Formand for Børn- og Familieudvalget, Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), roser det unikke samarbejde, som han ser som et godt eksempel på Kalundborg-modellen, hvor kommunen, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne arbejder tæt sammen.

På Ungekonferencen i oktober 2017, fortalte de unge, at de ønskede at møde flere fagfolk i hverdagen, særligt i forbindelse med at skulle træffe det svære valg om uddannelse, hvilket Tour de Elektriker er et eksempel på.

Der er informationsmøde om den nye elektrikeruddannelse torsdag den 1. marts kl. 13.00-15.00 på Processkolen, hvor ElectriCom A/S og Multi-Tech endnu engang vil dele ud af deres viden og erfaringer.

Alle er velkomne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk