27. september 2020
Pengene fra Få det fikset-puljen kan blandt andet være med til at forskønne landsbyerne i kommunens landdistrikter - det kunne for eksempel være her ved gadekæret på Sejerø. Foto: Elisa Hauerbach
Pengene fra Få det fikset-puljen kan blandt andet være med til at forskønne landsbyerne i kommunens landdistrikter - det kunne for eksempel være her ved gadekæret på Sejerø. Foto: Elisa Hauerbach
Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chance for forskønnelse i nærområderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chance for forskønnelse i nærområderne
Kalundborg - 25. januar 2019 kl. 05:57
Af Søren Kloster Sørensen

Med en ny pulje under overskriften »Få det fikset« giver Kalundborg Kommune nu borgerne en chance for at gøre deres indflydelse gældende i deres eget, nære lokalområde.

Kommunalbestyrelsen har afsat 14 millioner kroner i Få det fikset-puljen, som skal anvendes til, at borgerne i kommunens lokalområder og landdistrikter kan give deres nærområde et løft.

Det nyt projekt, der ifølge Kalundborg Kommune skal medvirke til at understøtte og styrke lokaldemokratiet, forløber over de næste tre år.

Midlerne kan bruges til at gennemføre lokale projekter, der kan skabe et synligt løft tæt på borgerne, hvor borgerne selv bestemmer, hvordan midlerne skal anvendes og hvordan processen skal forløbe.

- Midlerne kan bruges til en ny legeplads, forskønnelse af fællesområder, badebroer eller noget helt fjerde eller femte. Det er kun fantasien og lovgivningen, der sætter grænser. Udover de synlige forbedringer har det været vigtigt for os at skabe nogle rammer, hvor vores borgere får lov til selv at bestemme over både anvendelse af pengene og processen, der fører til beslutningerne, forklarer borgmester Martin Damm (V).

Puljen på de 14 millioner kroner er opdelt, så de 12 millioner kroner fordeles til 22 lokalområder, og to millioner kroner er reserveret til byer under 200 indbyggere og landdistrikter.

I hvert af de 22 lokalområder begynder processen med et opstartsmøde, hvor borgmester Martin Damm nærmere redegør for tankerne bag »Få det fikset«, og hvordan processen i øvrigt forløber. Opstartsmøderne foregår i perioden 31. januar til 10. april.

- I Kalundborg Kommune har vi en god tradition for, at de frivillige kan løfte mange opgaver og gerne i fællesskab, og vi har stor tiltro til borgerengagementet. Hele kommunens udviklingsstrategi hviler på, at vi er gode til at samarbejde for bedre resultater, så vi glæder os til at se, hvor de forskellige projekter lander, siger Martin Damm.

Pengene fordeles efter befolkningsgrundlaget i de enkelte områder.

Der kan findes mere information om Få det fikset-puljen, tidsplanen for opstartsmøderne og hvordan økonomien er fordelt på Kalundborg Kommunes hjemmeside.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk