13. august 2020
Kalundborg Omnibus står der på siden af denne bus, som holder på Torvet ud for Skolen ved Torvet. På siden af omnibussen er der også en reklame for møbler fra H. Hansens møbelforretning i Kordilgade. Billedet, som kan være fra en skoleudflugt, er taget af skoleinspektør J.P.C. Jarlund og fremkaldt hos Lefolii Foto, Kalundborg. Bemærk at de små piger har håndtasker med.

 Foto: Slutningen af 1920?erne  (Kalundborg Lokalarkiv)
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg Omnibus står der på siden af denne bus, som holder på Torvet ud for Skolen ved Torvet. På siden af omnibussen er der også en reklame for møbler fra H. Hansens møbelforretning i Kordilgade. Billedet, som kan være fra en skoleudflugt, er taget af skoleinspektør J.P.C. Jarlund og fremkaldt hos Lefolii Foto, Kalundborg. Bemærk at de små piger har håndtasker med. Foto: Slutningen af 1920?erne (Kalundborg Lokalarkiv)
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bybusserne i Kalundborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bybusserne i Kalundborg
Kalundborg - 30. november 2019 kl. 11:32
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi ved ikke ret meget om den bus, der i slutningen af 1920'erne er fotograferet udfor Skolen ved Torvet i Kalundborg, men på siden af bussen står der Kalundborg Omnibus, og det kan antages, at det kunne være den første spæde start på bybus kørsel i Kalundborg.

Der findes en køreplan fra sommeren 1939 over »Autoruten Lyngeled - Petersminde - Banegaarden - Kysthospitalet og retur«, men hvilken bus der har betjent denne rute, er der ikke nogle sikre beviser på.

Vognmand Svend Aage Petersen kørte gennem mange år Kystbilen, hvis rute gik fra Banegården til Kysthospitalet, og Kalundborg Byråd giver ham i januar 1958 lov til, i vinterhalvåret, at forlænge ruten, så den går fra Petersminde og til Lokomotivmændenes Feriehjem og Nyrupvej.

Kystbilen bliver den 1. januar 1960 overtaget af vognmand Thorvald Vestergaard Frederiksen, og han starter en egentlig bybuskørsel med op til 11 ture per dag, og nogle af turene køres gennem Vænget, Kordilgade og Øen til Petersminde.

Th. Vestergaard Frederiksen solgte 1. april 1960 Kystbilen og Bybussen til Erling Olsen fra Svebølle, som også opretter et rejsebureau i Kalundborg.

Nogle år efter overtager Th. Vestergaard Frederiksen igen Kystbilen og Bybussen. Bybussen, som Kystbilen, rute 202 nu er blevet en del af, bliver senere købt og overtaget af K. Boll, Røsnæs.

Vestsjællands Trafikselskab og bybusserne i Kalundborg drives nu af Movia.

Niels A. Jensen
Kalundborg Lokalarkiv

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk