16. december 2017
Der er indgået budgetforlig for 2018 i Kalundborg Kommune. Arkivfoto
Der er indgået budgetforlig for 2018 i Kalundborg Kommune. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Budget 2018 er vedtaget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Budget 2018 er vedtaget
Opdateret 11. oktober 2017 kl. 20:13
Kalundborg - 11. oktober 2017 kl. 20:11
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med 24 stemmer for, en enkelt imod og to der undlod at stemme, vedtog kommunalbestyrelsen onsdag aften budgettet for Kalundborg Kommune i det kommende budgetår.

Den endelige budgetaftale blev indgået mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance, mens Enhedslisten og Nye Borgerlige som de eneste partier stod udenfor aftalen.

- I Kalundborg Kommune hersker der en fælles forståelse for, at det er vigtigt at vi har orden i økonomien. Når vi har det, så har vi også mulighed for at se fremad, og denne gang har vi valgt at fokusere på den kommunale velfærd, sagde borgmester Martin Damm (V).

De enkelte forligspartier havde hver især deres mærkesager i budgetforliget, som de var særligt stolte af. Mange fremhævede dog at man er blevet enige om at friholde kommunens skoler for udgifter til el, varme og vand, så pengene i stedet kan bruges til undervisning. Flere partier var også glade for, at der var blevet fundet penge til at levere hyppigere rengøring hos kommunens svage ældre.

- Hyppigere rengøring hos de ældre. Det er en sætning som fortjener at blive gentaget, for hvor ofte er det lige, at der sker, spurgte Gunver Jensen (S).

Ansættelsen af en veterankoordinator, der skal støtte lokale borgere, som har været udsendt, og afbureaukratisering af den kommunale administration, en bedre infrastruktur, en fortsættelse af Projekt Liv i Forsamlingshusene og af Projekt Gro (der skal fremme kommende forældre forældreevne, red.) var andre punkter som blev fremhævet af flere partier.

Både hos Enhedslisten og Nye Borgerlige var man et langt stykke af vejen enige om, at man kunne støtte store dele af budgetforliget, som de fem andre partier var blevet enige om. Man ærgede sig dog over, ikke at være blevet inviteret med i forliget.

- Der er borgmestre der arbejder ihærdigt, for at få alle med i et budgetforlig. Hos os er det desværre modsat, og vi måtte læse om budgetaftalen i dagspressen. Det synes jeg er et fingerpeg om, lokaldemokratiets tilstand i Kalundborg Kommune, sagde Niels Erik Danielsen (EL).

Ved afstemningen stemte Nye Borgerlige imod budgetaftalen, Enhedslisten unlod at stemme, mens de resterende partier alle stemte for.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk