2. juni 2020
Martin Damm (V), borgmester: Vi vil kkke have jeres møller!  Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Martin Damm (V), borgmester: Vi vil kkke have jeres møller! Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester til bygherre: Vi vil ikke ha' jeres møller!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester til bygherre: Vi vil ikke ha' jeres møller!
Kalundborg - 17. januar 2019 kl. 00:24
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byger af kritiske spørgsmål aftenen igennem gav Energistyrelsen og bygherre et stjerneklart billede af, at opbakningen til en havmøllepark i Jammerland Bugt nærmest er ikke-eksisterende.

arrow Læs også: Her er Energistyrelsens svar på hård kritik

*
Godt 500 var på plads, da Energistyrelsen sammen med bygherre og rådgivende ingeniører onsdag aften i Kalundborg-hallerne sammenfattende konkluderede, at VVM-rapporten, der skal angive miljømæssige virkninger på miljøet ved opførelse af op til 60 havmøller i Jammerland Bugt, ikke i udgangspunktet afdækker alvorlige hindringer for, at havmølleparken kan opføres.

I det lys scorede Kalundborgs borgmester, Martin Damm (V) aftenens største og længste bifald, da han afsluttede sit indlæg direkte til bygherren, European Energys administrerende direktør, Knud Erik Andersen:

- Vi vil ikke ha´ jeres møller!

Kontorchef i Energistyrelsen, Jakob Henrik Juul, fastslog, at de nye regler, der i dag ville give en kommunal myndighed nærmest afgørende indflydelse på, om en havmøllepark skulle bygges, ikke har gældende virkning i Jammerland, fordi havmølleparken under det private åben dør-projekt blev skudt i gang før regelændringerne:

- Det er energistyrelsen, der træffer den endelige beslutning, sagde Jakob Henrik Juul.

Midt i en byge af kritiske spørgsmål fra borgere, og kritik var der rigtig meget af aftenen igennem, svarede European Energys direktør, Knud Erik Andersen, på direkte spørgsmål fra advokat Susanne Ravn om, hvad der skal til, før European Energy trækker projektet tilbage:

- Der er to afgørende faktorer. Den ene er VVM-rapporten. Hvis det påvises, at der er mange grove fejl i den, fejl, der ikke umiddelbart kan gendrives eller forklares, så er det en faktor. Den anden er ganske enkelt økonomien. Vi får ikke en krone i tilskud til dette projekt, og elpriserne ser anderledes ud end for syv år siden, da vi ansøgte. Teknikken, der opfanger energien, er blevet bedre, men næppe i et omfang, som gør det rentabelt at gennemføre projektet her og nu.

Hvornår tager European Energy stilling til det spørgsmål?

- I det øjeblik, vi eventuelt står med en etableringstilladelse fra Energistyrelsen, svarer Knud Erik Andersen.

arrow Sønderlemmende kritik af »arrogant styrelse«
18. januar 2019 kl. 14:30 Opdateret: kl. 14:30
arrow Energistyrelse afviser borgerkritik
15. januar 2019 kl. 12:57 Opdateret: kl. 11:02
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk