20. oktober 2020
Kalundborg Havn bliver en vigtog spiller for Chr. Hansen Holding A/S. Foto: Thomas Krakau
gallery icon

Se billedserie

Kalundborg Havn bliver en vigtog spiller for Chr. Hansen Holding A/S. Foto: Thomas Krakau
Foto: THOMAS KRAKAU
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Det bliver et lykkeligt ægteskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Det bliver et lykkeligt ægteskab
Kalundborg - 23. september 2020 kl. 10:17
Af Bjarne Robdrup

Her er en historie, hvor en nyklassiker i sproget, win-win, virkelig kommer til sin ret. Jeg kan ikke se andet, end at det må blive et lykkeligt ægteskab, der understreger og udbygger Kalundborg som uddannelses- og biotekby. Vi har grund til at glæde os - på den helt store skala.

Sagt af borgmester Martin Damm (V) som reaktion på, at verdensvirksomheden Chr. Hansen Holding A/S rykker ind i Pronovas fabriksbygninger på Kalundborg Havn.

Chr. Hansen Holding A/S og Chr. Hansen A/S, med hovedsæde i Hørsholm - og produktionsvirksomheder over hele verden - rykker i første etape ind i Kalundborg med omkring 100 nye arbejdspladser. At koncernen rækker ud til hele verden understreges af, at hver anden ost, der spises på kloden, indeholder ingredienser fra Chr. Hansen Holding A/S.

- Det er virkelig en stor spiller, der nu rykker ind i Kalundborg. Vi ville, ud fra et lokalt synspunkt, være glade for, at Pronovas tomme fabrik igen kunne blive et aktiv, men at det er Chr. Hansen Holding A/S, der nu åbner døren, er et ekstraordinært plus, fordi virksomheden i så udpræget grad vil kunne indgå i biotek-familien i Kalundborg. Det betyder også, at Kalundborgs berømte industrisymbiose understøttes og forstærkes med den nye produktionsvirksomhed, præcis som det understøtter Kalundborg som uddannelsesby - og som forskningsby, siger borgmester Martin Damm.

Nordvestnyt erfarer, at der var andre bejlere til at overtage Pronovas fabriksbygning.

- Jeg kan ikke forestille mig, at vi kunne få et bedre match end Chr. Hansen Holding A/S. Virksomheden skaber mange nye arbejdspladser i sig selv, men den vil også få brug for mange af de dygtige lokale håndværkere, som i forvejen har indsigt i og kendskab til et tilsvarende produktionsapparat. Den nye virksomhed vil, med andre ord, have afsmittende positiv betydning for beskæftigelsen i kommunen - og herunder havnen, der også beøres positivt, siger Martin Damm.

Det understreges også af Torsten Steenholt, Executive Vice President hos Chr. Hansen:

- Der skal ikke herske tvivl om, at vi kommer til at gøre brug af Kalundborg Havn.- Vi glæder os til at blive en del af Kalundborg, hvor vi også har haft et godt samarbejde undervejs i processen med Kalundborg Kommune, der forekommer meget erhvervsvenlig, siger han.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk