4. juli 2020
Både børn og voksne fik en spændende oplevelse på Kalundborg Museum onsdag - om teglstenens historie.  Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

Både børn og voksne fik en spændende oplevelse på Kalundborg Museum onsdag - om teglstenens historie. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene - og historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene - og historien
Kalundborg - 12. februar 2020 kl. 19:12
Af Bjarne Robdrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valdemar den Store var (vistnok) den første på de nordlige breddegrader, der brugte teglsten (munkesten) til byggeri. I 1160 byggede han Valdemarsmuren i Slesvig; et værn mod tysken. 80 år senere lod Kalundborgs grundlægger, Esbern Snares datter, Ingeborg, Vor Frue Kirke opføre i tegl. En unik kirke i »nye« sten.

Onsdag fik gæstende børn på Kalundborgs museum mulighed for at bygge deres eget lille tårn i teglsten. Med mørtel, miniature-murerske, 25 dråber vand og 25 bittesmå sten.

Som museumsformidler Rasmus Thorup så rammende forklarede: - Det handler om at give børnene en oplevelse af, at de er en del af historien. At børnene så at sige får historien ind mellem fingrene.

Og der blev blandet mørtel og sat sten og muret op, mens Rasmus Thorup fortalte børnene historier om historien. Om datidens byggeri, hvor den store ovn, solen, var det vigtigste værktøj ved siden af leret.

PS: Kalundborg Museum udstiller forresten en original sten fra Valdemarsmuren i Slesvig.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk