14. december 2017
Agnes Fogh Schmidt i gang med at fremføre sin sang Kalundborg-sang under Åben Scene-delen af afslutningen på litteraturfestivalen SKRBL i havneparken i Kalundborg. Agnes Fogh Schmidt går i 3. g på Kalundborg Gymnasium.

 Foto: Per Christensen.
gallery icon

Se billedserie

Agnes Fogh Schmidt i gang med at fremføre sin sang Kalundborg-sang under Åben Scene-delen af afslutningen på litteraturfestivalen SKRBL i havneparken i Kalundborg. Agnes Fogh Schmidt går i 3. g på Kalundborg Gymnasium. Foto: Per Christensen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Unge talenter afsluttede festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Unge talenter afsluttede festival
Kalundborg - 23. september 2017 kl. 21:29
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lørdag var sidste dag for litteraturfestivalen SKRBL, der har kørt i Kalundborg over de sidste ti dage. Havneparken i Kalundborg lagde rammerne for afslutningen, der blandt andet bød på optrædender fra Agnes Fogh Schmidt og Embla Johanne Hansen.

De to unge kvinder, der optrådte under programpunktet »Åben Scene«, er begge tidligere elever på Forfatterskolen for Unge i Kalundborg, men udover det er de meget forskellige i deres kunstneriske udtryk.

Fælles for dem begge er dog, at deres opvækst i »endestationen Kalundborg«, som Agnes Fogh Schmidt kaldte byen i den sang, hun fremførte, har haft stor betydning for deres kreative produktioner hidtil.

- Det er en sang om de mange frustrationer man har over at være ung i Kalundborg, og det er en sang om at glæde sig til at komme væk, fortæller 18-årige Agnes Fogh Schmidt om sangen med det meget sigende navn »Kalundborg-sang«.

21-årige Embla Johanne Hansen går i dag på forfatterlinjen på Vallekilde Højskole, hvor hun fokuserer på poesi. Lørdag optrådte hun med en række af hendes egne digte. Hun er vokset op i Ubby og fortæller, at også hun i sin poesi er inspireret af livet som ung i provinsen.

- Jeg har skrevet et digt, jeg kaldte »Provovins« på et tidspunkt, hvor jeg var virkelig træt af at bo her, siger hun.

Før hun tog på højskole i Vallekilde boede hun i Roskilde, hvor hun uddannede sig som kirkemusiker. Tiden væk fra Kalundborg fik hende til at indse, at provinsen måske ikke er helt så provokerende, som den fremstod, da hun var yngre.

- Da jeg boede i Roskilde oplevede jeg, at der var en del af mig, der savnede Kalundborg og den kreativitet, der ligger i , at her ikke er så meget andet at lave end at sætte sig ned og skrive, fortæller hun.

Embla Johanne Hansen arbejder for tiden på en digtsamling, men hun ved endnu ikke, om hun vil satse på litteraturen fremover, da hun også overvejer at læse teologi. Heller ikke Agnes Fogh Schmidt har lagt sig fast på en karrierevej, når hun er færdig med 3.g, som hun i øjeblikket går i på Kalundborg Gymnasium.

- Jeg planlægger at tage ud og rejse bagefter, derudover ved jeg det ikke. Men det er da helt klart en mulighed at gå den kreative vej, siger hun.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk