13. december 2019
Stenkværnen foran Strids Mølle  er af samme type som den, der sidder i den mølle, som traktørstedet malet sit mel på. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
gallery icon

Se billedserie

Stenkværnen foran Strids Mølle er af samme type som den, der sidder i den mølle, som traktørstedet malet sit mel på. Foto: Martin Stokkebro Moestrup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Strids Mølle er landidyl og mel med mineraler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Strids Mølle er landidyl og mel med mineraler
Kalundborg - 14. juli 2019 kl. 11:59
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er kælet for detaljerne på Strids Mølles traktørsted, der ligger midt imellem Gl. Svebølle, Hallebyore og Skarresø. Træmøllen med stenkværnen er lavet i Østrig, for der findes ikke længere så mange mølleproducenter, så Osttiroler Getreidemühlen sidder tungt på markedet.

Vildtkødet kommer fra dyr, der har græsset og er blevet skudt på Kattrup Gods' jorde (godsejerparret Anders og Iben Møller står også bag traktørstedet). Kaffen, der er fra Zambia, bliver ristet på stedet (og smager fantastisk) og melet er lige som vildtet (op)vokset på Kattrup.

Melet males desuden af noget af en, i ordets bedste forstand, mel-nørd. Strids Mølles daglige leder Rikke Gryberg er uddannet bager, konditor og chocolatier. Med en fortid på Valsemøllen i Køge er det ingen sag for hende at håndtere den store, flotte østrigske mølle.

- Med den måde, vi maler på, bevarer vi en masse af de mineraler og salte i melet, der ellers ville forsvinde ved en mere hårdhændet behandling, forklarer Rikke Grynberg.

Melet males i tre forskellige varianter alt efter grovhed. Det mest grove går til dyrene på Katrup Gods, så der undgås spild. Der males cirka 400-500 kilo mel om ugen på Strids Mølle.

- Jo finere det males, jo mere væske kan det suge. Dermed bliver opbaget større. Det er derfor, vi til rugbrød bruger det mere grove mel, forklarer Rikke Grynberg, der snakker hurtigt og meget.

Men der er også meget at fortælle om Strids Mølle, der har flere ting på bedding samtidig med, at man skal håndtere ryk-ind fra først brunch og senere frokost i åbningsdagene torsdag-søndag.

- I løbet af efteråret får vi sat broer op, så der åbnes op for flere gåture i området. Derudover kommer der selskabslokaler ovenpå, lige som vi får installeret en vandmølle, så noget af vores mel vil blive malet med vandkraft, fortæller Rikke Grynberg.

Nordvestnyt har fanget hende mellem brunch og frokost. På menuen for sidstnævnte står blandt andet en lun kronhjorteret med syltede grøntsager.

Strids Mølle har også en bager med et bredt udvalg. Herfra har Marianne og Sven-Erik Boots fra Alleshave købt croissanter til deres kaffe.

- Det smager herligt, og så er omgivelserne jo fantastiske, siger Marianne Boots.

- Det er dejligt at kunne komme sådan et sted her. Man skal jo til Nordsjælland for at finde noget lignende. Her er stemningen bare anderledes afslappet, siger Sven-Erik Boots.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk