20. november 2018
Søndag formiddag blev der slået katten af tønden på Havnsø Museumsværft. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Søndag formiddag blev der slået katten af tønden på Havnsø Museumsværft. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Tøndeslagning på Havnsø Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Tøndeslagning på Havnsø Havn
Kalundborg - 11. februar 2018 kl. 19:43
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Har du nogensinde prøvet at holde en elefant i hånden? Ellers er det her din mulighed.

Den lille dreng kiggede med store øjne op på Dorit Kurtzweil, der fastelavnssøndag førte an i sanglegene på Havnsø Værft. I dagens anledning var hun iført et elefantkostume.

- Hvorfor skal det kun være børnene som er klædt ud til Fastelavn? Vi voksne kan da gdt være solidariske og klæde os ud også, griner hun.

Havnsø Museumsværft dannede søndag formiddag rammen om fejringen af årets fastelavnfest i Havnsø.

- De sidste år har der været tradition for, at der blev slået katten af tønden i gården over på den anden side af vejen ved brugsen, men vejret kan godt være lidt drilsk på denne årstid, og når vi nu har mulighed for at rykke tøndeslagningen ind i varme og tørvejr her på værftet, så er det da oplagt at bruge den, siger Dorit Kurtzweil.

Hun var langt fra den eneste voksne, som var klædt ud i dagens anledning. Der var både en enhjørning, en superhelt, en vikingekriger og en kvinde iført håndklæde og morgenkåbe, som var hun lige trådt ud af badet.

De flotteste kostumer var det dog stadig børnene, der stod for. Der var en løve, flere superhelte, robotter, riddere og en lille bi, som med sin sut i munden gik rundt i forsamlingen og iagttog menneskemylderet.

Nogle af børnene ankom til fastelavnsfesten i hestevogn ledsaget af en ægte ridder. Selv hestene var i anlednibng af Fastelavn klædt ud.

Ude i værftets køkken fandt man »Bedste«, som i dagens anledning havde iført sig en farvestrålende hat. Hun havde fået til opgave at stå for den varme kakao, som børnene skulle have serveret efter tøndeslagningen.

- Jeg bor lige ved siden af, og kommer ofte herinde, så jeg kan jo lige så godt gøre mig nyttig, forklarede den 90-årige, mens hun rørte rundt i den store gryde.

Inden tønderslagningen var der sanglege for små og store. Musikeren Ole Mio spillede musik til klassiske sanglege så som »Jeg gik mig over sø og land« og »Bro, bro brille«.

Eftertøndeslagningen var der arrangeret ringridning udenfor værftet for de lidt større børn.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk