2. juli 2020
Maddagen handler også om fællesskabet omkring bordet og at give hinanden tid til at spise.
gallery icon

Se billedserie

Maddagen handler også om fællesskabet omkring bordet og at give hinanden tid til at spise.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Højtbelagt madglæde for de mindste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Højtbelagt madglæde for de mindste
Kalundborg - 12. september 2018 kl. 16:27
Af Søren Kloster Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag blev den årlige Maddag markeret i daginstitutioner landet ovet, og det betød, at der var fokus på god, sund kost og ikke mindst det at mødes sammen om måltidet.

I Kalundborg havde vuggestuen Toppen og børnehaven Eventyrhuset på Klosterparkvej tilmeldt sig, så de sammen med omkring 28.000 andre børn fra hele landet kunne fejre dagen med en god frokost.

Årets tema var smørrebrød, og derfor havde køkkenpersonalet klargjort fadevis af lækre, højtbelagte madder til de små, som kunne mæske sig i hjemmebagt rugbrød med blandt andet æggekage, rygeost, laksesalat og kyllingeleverpostej.

Børnehaven Eventyrhuset er i øvrigt den eneste børnehave i Kalundborg Kommune med fast madordning, så de lækre anretninger og det hjemmebagte brød er langt fra fremmed for børnene.

- Børnene er vant til at få godt rugbrød med sundt og nærende pålæg på hver dag. I dag gør vi så bare lidt ekstra ud af det. Det er en festdag med højtbelagt smørrebrød i børnestørrelse, siger kostfaglig leder Kirsten Herløv.

På Klosterparkvej ved de, hvor vigtig en sund og solid kost er for børn, der skal have energi til en hel dag med leg og læring.

- Vores mål er at skabe rammerne for et sundt, aktivt børneliv, og hvis det skal fungere, så skal der fyldes noget på rugbrødsmotoren, siger Rikke Skude Ravnholdt, områdeleder for Børnehusene ved Fjorden.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk