31. juli 2021
Bethina Wexøe er en af borgerne fra Årby, som har oplevet problemer med flæskeklannere. Her ses en af billerne på det insektnet, hun har måtte sætte op i sin lejligheds vinduer. Foto: Privat
Bethina Wexøe er en af borgerne fra Årby, som har oplevet problemer med flæskeklannere. Her ses en af billerne på det insektnet, hun har måtte sætte op i sin lejligheds vinduer. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bille trænger ind gennem døre og vinduer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bille trænger ind gennem døre og vinduer
Kalundborg - 22. juni 2021 kl. 12:31
Af Aske Hald Knudstrup

»Vi har vildt mange på Møllevangen«, »Vi har også en del på Bastrupvej« og »Vi har dem i hele huset«.

arrow Læs også: Bethinas bolig blev billebesat

Sådan lød blot et udpluk af svarene, da Bethina Wexøe fra Årby i sidste uge gik på Facebook for at spørge i en gruppe for byens borgere, om andre end hende havde problemer med flæskeklannere, en bille på lige under 1 centimeter, der i private hjem anses som et skadedyr.

- Jeg har næsten ikke haft åbnet vinduerne, for de finder også vej gennem insektnettet, og jeg har insektgift ved døren, siger Bethina Wexøe.

I alt har otte personer udover Bethina Wexøe meldt om problemer med flæskeklannere, der formerer sig i dyrefoder, madrester og ådsler. Dertil har hun også hørt historier fra flere naboer i området omkring Møllevangen, som døjer med problemet.

- Ovre på den anden side af gaden er de nærmest blevet invaderet, fortæller Bethina Wexøe.

Normalvis tiltrækker flæskeklannere sig ikke de store overskrifter, men i år tyder noget på, at tingene er anderledes.

I Hedensted Kommune har de haft så store problemer, at kommunen har udsendt en pressemeddelelse om billen.

Og bestyrelsesmedlem for brancheforeningen for skadedyrsfirmaer, BS, Morten Helholm har til DR sagt, at der er tegn på problemer med flæskeklannere i hele landet.

Samtidig får sagen et ekstra tvist, fordi flæskeklannere normalt har været udbredt på minkfarme, så der spekuleres i, at erhvervets standsning kan have sendt flæskeklannerne på jagt efter nye leveområder.

- Det er ren logik, at biller, ligesom mennesker, søger hen, hvor maden er. Så en vandring kan formentlig have fundet sted, siger Jesper Ulvedal, der fra Regstrup bekæmper skadedyr i sit firma Skadedyr Forbudt.

Fødevarestyrelsen har afvist, at flæskeklannerne er opformet i afdøde mink, men de kan have overvintret på tomme minkfarme.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk