13. maj 2021
Biblioteksleder Jette Mygind afventer de nye retningslinjer for genåbningen af bibliotekerne. Foto Anders Ole Olsen
Biblioteksleder Jette Mygind afventer de nye retningslinjer for genåbningen af bibliotekerne. Foto Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biblioteker afventer nye retningslinjer: Vi er klar til at rykke hurtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biblioteker afventer nye retningslinjer: Vi er klar til at rykke hurtigt
Kalundborg - 18. april 2021 kl. 19:47
Af Stefan Andreasen

Kalundborg Biblioteker genåbner onsdag den 21. april filialerne i Kalundborg, Høng, Gørlev, Ubby og Eskebjerg, men biblioteksleder Jette Mygind ved endnu ikke, under hvilke omstændigheder åbningen kommer til at foregå.

Formentlig får bibliotekerne først i løbet af mandagen nye retningslinjer om åbningen, hvor det blandt andet vil fremgå, hvor mange kvadratmeter der skal beregnes til hver gæst.

- Vi vil ikke planlægge noget, før vi har fået de nye retningslinjer. Men vi er klar til at rykke hurtigt, fordi vi har prøvet det her før, siger Jette Mygind.

Hun afventer også resultatet af et forslag fra Danmarks Biblioteksforening om, at der kun bør vises coronapas, hvis man skal gøre ophold på biblioteket, det vil sige slå sig ned og eksempelvis læse avis, bruge computer eller fordybe sig i bøger og tidsskrifter.

- Hvis man bare skal låne bøger, svarer det jo til, at man handler i en butik, hvor man jo ikke skal vise coronapas. Det bliver spændende, om forslaget går igennem, siger Jette Mygind.

Under alle omstændigheder skal besøg på biblioteket foregå med mundbind, afspritning og afstand.

Hvis man skal besøge Borgerservice på biblioteket, skal man ikke vise coronapas. Her vil man blive hentet udenfor af en medarbejder og ført til betjeningsstedet, fortæller Jette Mygind.

Svebølle Kvik Bibliotek åbner først den 21. maj, fordi det ligger i Svebølle Aktivitetscenter Åvangen.

Samme skæringsdato gælder for lørdagene på Eskebjerg Bibliotek, fordi de bestyres af frivillige fra Beboerforeningens biblioteksgruppe.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk