30. maj 2020
Anna Krøyer, der tidligere har spillet med i musicalen »The Sound of Music« i Gryden på Møllebakken, har rollen som Hedvig. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Anna Krøyer, der tidligere har spillet med i musicalen »The Sound of Music« i Gryden på Møllebakken, har rollen som Hedvig. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Berømt Ibsen-skuespil: Hedvig og vildanden i KAT-huset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Berømt Ibsen-skuespil: Hedvig og vildanden i KAT-huset
Kalundborg - 21. februar 2019 kl. 16:18
Af Stefan Andreasen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Scenografien er anno 1884, når Kalundborg Amatør Teater, KAT, opfører Henrik Ibsens verdensberømte, symbolistiske skuespil-klassiker »Vildanden« til marts i KAT-Huset.

Men hovedtemaet - den tragiske udgang for datteren Hedvig som konsevens af familiens livsløgne - er gjort eviggyldigt og aktuelt i Elsebeth Dyekjær Kruses iscenesættelse.

- Vi har fjernet hele første akt og skubbet tematikken mere over på Hedvig. Da familiens løgne går op for hende, udfolder tragedien sig for alvor, siger instruktøren.

Anna Krøyer, 13, der tidligere har spillet med i musicalen »The Sound of Music« i Gryden på Møllebakken i Kalundborg, spiller rollen som Hedvig.

Det er i »Vildanden«, det berømte citat »Tager De livsløgnen fra et gennemsnitsmenneske, så tager De lykken fra ham med det samme« er hentet.

Fotograf Hjalmar Ekdal lever tilfreds med sin kone Gina, datteren Hedvig og sin gamle far. På loftet hygger han og faderen sig med indretning af et kunstigt jagtterræn med duer, høns og kaniner - og som det fineste en skamskudt vildand.

En dag kommer vennen Gregers Werle hjem og antyder, at Hjalmar lever i en falsk virkelighed; at Hedvig ikke er hans datter. Det gode liv kan kun bygge på sandhed, mener Gregers, men udtalelsen får fatale følger for Hjalmar, Hedvig og familien.

Dramaet har premiere i KAT-Huset i Kalundborg den 15. marts.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk