25. juni 2021
Politikere i Kalundborg Kommune håber, at de med bredere og mere fokuseret samarbejde kan forbedre indsatsen mod rygning og overvægt blandt unge. Foto: Allan Nørregaard
Politikere i Kalundborg Kommune håber, at de med bredere og mere fokuseret samarbejde kan forbedre indsatsen mod rygning og overvægt blandt unge. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre samarbejde skal bekæmpe røg- og overvægtproblemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Bedre samarbejde skal bekæmpe røg- og overvægtproblemer
Kalundborg - 09. maj 2021 kl. 06:14
Af Aske Hald Knudstrup

Indsatserne skal nok justeres, og et bredere samarbejde skal igangsættes, hvis Kalundborg Kommune skal forbedre, at hver tiende 9.klasseselev ryger dagligt og 20 procent er overvægtig eller svært overvægtig.

Det er konklusionen, efter at børn- og familieudvalget onsdag havde dialogmøde med ældre- og sundhedsudvalget, hvor det eneste emne var børn og unges sundhed.

- Vi skal finde ud af, om der er nogen af vores indsatser på området, som vi skal prioritere mere end andet, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen (V), formand for børn- og familieudvalget.

Han bakkes op af Lars Kuhre Mortensen (S), næstformand i ældre- og sundhedsudvalget.

- Tilbuddene er sikkert rigtig gode i sig selv, men vi skal måske vælge tre eller fire ting, som vi sætter særligt fokus på, siger han.

Kommunen ligger langt over landsgennemsnittet, hvad angår både rygning og overvægt blandt de unge. Derfor nåede politikerne på dialogmødet frem til, at der er brug for en større politisk opbakning, hvis tallene skal forbedres.

Det er nu planen, at det skal tages op på et temamøde for en samlet kommunalbestyrelse.

- Jeg tror, at det er en generel opfattelse i kommunalbestyrelsen, at det er noget, vi gerne vil prioritere højere, siger Karl-Åge Hornshøj Poulsen.

Han understreger samtidig, at det endnu er for tidligt at se effekten af et nyt tiltag som for eksempel røgfri skole, som kommunen indførte per 1. januar.

Vil koste penge

Forud for dialogmødet havde flere politikere givet udtryk for, at kommunen skulle blive bedre til at lave en fælles indsats på tværs af områderne, hvis man for alvor skulle få bugt med røg- og vægtproblemer hos de unge.

Ifølge Lars Kuhre Mortensen har der været en tendens til, at de politiske udvalg »med et godt hjerte« hver især har søsat en række tilbud og indsatser på området, men der har måske været »for meget, for vi kommer ikke rigtigt i mål«.

Han håber derfor, at en samlet drøftelse i kommunalbestyrelsen samt input fra eksperter kan hjælpe med, at fælles løsninger bliver tænkt ind.

- Det hele hænger sammen på et eller andet plan. Lige fra cykelstier hos teknik og miljø til fritidstilbud hos kultur og fritid, siger Lars Kuhre Mortensen.

Derfor er han også klar på, at det måske kommer til at koste penge at justere tiltagene.

- Det kommer til at koste penge, men det er nu, at vi skal rykke på det, siger Lars Kuhre Mortensen.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk