27. oktober 2020
Passagerfremgang på 25 procent på Tølløsebanen.
Passagerfremgang på 25 procent på Tølløsebanen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bane var tæt på lukning - nu strømmer rejsende til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bane var tæt på lukning - nu strømmer rejsende til
Kalundborg - 08. maj 2017 kl. 13:49
Af Bjarne Robdrup

Lokalbanen Høng-­Tølløse hang i en tynd tråd i regionsrådet, da debatten om den kollektive trafik kørte på de højeste nagler. Men det endte med et ja til at investere 50 millioner kroner i nødvendige sporforbedringer - og nu strømmer borgerne tilbage til banen.

arrow Læs også: Truet bus kører videre

Det viser nye tal fra Movia, hvis banechef, Tommy Frost, glæder sig: - Det ser meget positivt ud, og vi har grund til at antage, at det kan blive endnu bedre, siger han.

Alene i januar var stigningen på over 25 procent sammenlignet med 2015, hvor banen kørte normalt, og selv efter korrektioner for påskedagene viser nettotallene klar fremgang i de tre første måneder af 2017. Det viser de officielle passagertal fra Movia, der er hovedaktionær i Lokaltog A/S.

Tølløsebanens fremtid blev usikker, fordi der regio­nalpolitisk var interesse for at styrke den billigere busdrift på bekostning af en bane, der havde faldende passagertal op gennem første årti i det nye århundrede.

Hovedkernen i hele den problemstilling var, hvorvidt det kunne betale sig at investere de mange millioner kroner i udskiftning af spor mellem Ruds Vedby og Høng. Pengene var ganske vist til rådighed - men det stoppede ikke den politiske diskussion i regionsrådet.

Anlægsprocessen på den otte kilometer lange sporstrækning mellem Ruds Vedby og Høng fandt sted i 2016, hvorfor banens trafiktal ikke er interessante for den periode. De aktuelle tal er i stedet sammenlignet med seneste almindelige trafikår - de første tre måneder af 2015.

Mere i dagens avis.

arrow 300 elever tager truet bus
18. september 2018 kl. 08:58 Opdateret: kl. 15:38
arrow Skole frygter bus-besparelse
13. september 2018 kl. 08:42 Opdateret: kl. 16:04
arrow Spørgsmål til minister om Tølløsebanen
12. september 2018 kl. 11:28 Opdateret: kl. 10:32
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk