25. september 2021
Argus består af John Anker Olsen, Leif Vagtholm og Teddy Pedersen. Argus var en græsk mytologisk kæmpe, der havde 100 øjne og vogtede kongedatteren Io, som Zeus elskede.
gallery icon

Se billedserie

Argus består af John Anker Olsen, Leif Vagtholm og Teddy Pedersen. Argus var en græsk mytologisk kæmpe, der havde 100 øjne og vogtede kongedatteren Io, som Zeus elskede.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Argus fanger øjeblikket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Argus fanger øjeblikket
Kalundborg - 02. februar 2019 kl. 16:14

Af Charlotte Koefoed
John Anker Olsen er ude og gå en tur ved Kragerup Gods en eftermiddag. Pludselig kommer solen fra den helt rigtige vinkle og lyset lægger sig blødt over søen bag godset.

Klik.
Så er billedet i kassen og resultatet kan man se i Sparekassen Sjælland i Kalundborg, hvor fotogruppen Argus udstiller.

Ud over John Anker består gruppen af Teddy Pedersen og senest er Leif Vagtholm kommet til. Tre fyre i deres bedste alder med en glødende entusiasme for fotografiet og med hver deres niche.

John Anker Olsen kan lide at lave opstillinger, Teddy Pedersen er til natur, arkitektur og portrætter og Leif Vagtholm er vild med at fotograferer objekter meget tæt på.

En snes billeder har de med hver og tirsdag formiddag var sat af til at hænge billederne op.

Teddy Pedersen bor i Eskebjerg og et af de motiver han har med, er gavlen på byens forsamlingshus. Og de berømte vindbøjede træer fra Nekselø, hvor han og John Anker var en tur over i sommer.

De motiver, de to har med, er for det meste fra Kalundborg og omegn, mens Leif Vagtholm blandt andet har nogle sort/hvid foto med fra Vejle, hvor han stammer fra, og en række nærbilleder af havens blomster.

Sparekassen tilbyder udstillingsrum

Argus er de første, der udstiller i Sparekassen Sjælland i Kalundborg.

- Jeg har gået og tænkt på, vi skulle have skiftende udstillinger i banken, men det var først, da John Anker en dag kom ind og spurgte, om ikke han og gruppen kunne udstille, jeg gjorde noget ved det, indrømmer filialdirektør Klaus Koksby Hansen.

Men han tog opgaven alvorligt og fik glarmester Kim Rørdam til at gennemgå hele sparekassens lokale sammen med John Anker, og nu er der hængt galleriskinner op overalt, hvor der er hensigtsmæssigt, så der kan være skiftende udstillinger i sparekassens lokaler.

Alle er velkomne til at kigge ind og se de mange fine billeder, som hænger i sparekassen frem til slutningen af marts.

Argus udstiller i april på Høng Bibliotek, på Gørlev Bibliotek i maj og på Kalundborg Bibliotek i september.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk