14. november 2018
Mælkeproducent Birthe Andersen fra Havnegården på Sejerø er en af øens 10 112-akuthjælpere.
Mælkeproducent Birthe Andersen fra Havnegården på Sejerø er en af øens 10 112-akuthjælpere.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Akuthjælp giver tryghed på Sejerø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Akuthjælp giver tryghed på Sejerø
Kalundborg - 28. februar 2015 kl. 06:51
Af Trine Helene Henrichsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

112-Akuthjælperne på Sejerø blev to børns redning, da deres mor torsdag i sidste uge blev akut syg ved otte-tiden om morgenen, og kort tid efter blev fløjet med helikopter til Holbæk Sygehus. Tilbage stod de to børn, men så tog den ene af Sejerøs ti akuthjælpere Bithe Andersen affære.

- Børnene var omkring syv og 10 år, og vi tog hjem til mig og spiste morgenmad sammen, inden jeg fulgte dem over med færgen til Havnsø, hvor deres bedsteforældre ventede, fortæller Birthe Andersen.

Ø-beredskabet 112-Akuthjælperne har eksisteret på Sejerø siden 2011, og har ti akuthjælpere, der har fået ekstra træning i brug af hjertestarter og iltmaske, og som kan aflaste øens læge, hvis flere patienter skal tilses på samme tid. Inden Birthe Andersen, ø-lægen og tre af de andre akuthjælpere nåede frem til den syge mor, havde akuthjælperne modtaget en sms fra alarmcentralen i Slagelse med den pågældende adresse.

Lone Nielsen fra ø-beredskabet assisterer ved beredskabets årlige kursusdag, hvor paramedicinere kommer underviser akuthjælperne.

- Alle har gavn af 112-Akuthjælperne, både øboerne, turisterne og sommerhusejerne - beredskabet giver os en kæmpe tryghed, siger Lone Nielsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk