1. december 2020
Lena Thomsen har gennem årene været gymnastikinstruktør, formand for flere foreninger, skolebestyrelsesformand og fodboldtræner. Nu prioriterer hun at bruge tid på børn og børnebørn. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Lena Thomsen har gennem årene været gymnastikinstruktør, formand for flere foreninger, skolebestyrelsesformand og fodboldtræner. Nu prioriterer hun at bruge tid på børn og børnebørn. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aktiv foreningskvinde fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aktiv foreningskvinde fylder rundt
Kalundborg - 09. oktober 2019 kl. 16:12
Af Eva Lyng Johansen

Lena Thomsen fra Stevns flyttede til Kalundborg i 1978, fordi hun var blevet kæreste med Michael Thomsen, som kom fra Kalundborg.

Lena Thomsen fylder 60 år torsdag den 10. oktober, og i dag kan hun ikke forestille sig at bo andre steder end i Kalundborg.

Tilflytteren kastede sig hurtigt ind over foreningsarbejdet, fordi hun tænkte, at det var en god måde at lære folk at kende på.

Som noget af det første i Kalundborg, oprettede hun en ny gruppe De Grønne Pigespejdere på Klos­terparkvej i Kalundborg.

- Jeg kan godt lide at arbejde med børn. At lære dem, at man skal behandle hinanden ordentligt og få dem til at lege og være kreative, siger Lena Thomsen.

Lena Thomsen er uddannet plejehjemsassistent, og hun nåede at arbejde 16 år på Lillebo i Bjergsted. Så skiftede hun til Novo Nordisk, hvor hun arbejdet som procesoperatør i 18 år.

Fritiden har været tæt besat med foreningsarbejde.

Udover spejderne, begyndte Lena Thomsen også som gymnastikinstruktør i RGI.

Hun og Michael Thomasen har fået tre børn, to sønner og en datter, som i dag er voksne og bor i Kalundborg. Fem børnebørn er det også blevet til.

Lena Thomsen blev, da børnene gik på Rynkevangskolen, også hurtigt medlem af skolebestyrelsen.

- Det var lidt uden for min komfortzone, fordi det efter min mening er lidt mere politisk, siger hun.

Hun endte dog hurtigt med at blive formand for skolebestyrelsen. KGB's forældreforening har hun hun også været formand for.

- Det var meget at se til med salg af juletræer, Lions Cup og fodboldafslutning, siger Lena Thomsen.

Selvom Lena Thomsen aldrig har trænet fodbold, endte hun også med at blive fodboldtræner i KGB.

- Der stod 10 piger, som gerne ville spille fodbold, og jeg blev spurgt, om jeg ville træne dem, siger Lena Thomsen, som igen lod sig overtale.

Holdet blev populært, og på et tidspunkt var der 30 piger på holdet.

- Jeg har fået meget igen fra børnene, og jeg har været med til at socialisere dem, hvilket er til gavn for samfundet, siger Lena Thomsem, der dog har sagt stop for det frivillige arbejde.

Nu er det børn og børnebørn, som kræfterne skal bruges på samt egne interesser. Hun holder meget af at tage på ferie med hele familien.

Fødselsdagen skal fejres på Den Tykke Kok med venner og familie.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk