21. januar 2021
Ikke langt fra skuddrabene på Nørre Alle, på Eskebjergvej, blev denne afbrændte transporter fundet. Nu ved politiet, at den har med drabene at gøre. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Ikke langt fra skuddrabene på Nørre Alle, på Eskebjergvej, blev denne afbrændte transporter fundet. Nu ved politiet, at den har med drabene at gøre. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Afbrændt bil vigtig brik i drabene i Kalundborg - det siger politiet om bandekonflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afbrændt bil vigtig brik i drabene i Kalundborg - det siger politiet om bandekonflikt
Opdateret 27. november 2020 kl. 10:46
Kalundborg - 26. november 2020 kl. 13:47
Af Bjarne Robdrup

OPDATERET FREDAG KL. 10.42: Den afbrændte bil, som politiet undersøgte umiddelbart efter skuddrabene på p-pladsen ved Meny på Nørre Allé tirsdag kort efter klokken 18 tirsdag 17. november, spiller en vigtig rolle i det efterforskningsarbejde, som nu pågår.

arrow Læs også: Efter drabeligt skyderi: Overlevende skudoffer afhørt

Vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der er efterforskningsleder på drabssagen:

- Vi frigiver nye oplysninger om den afbrændte bil, fordi den formentlig har relation til skudepisoden i Kalundborg, hvor to mænd blev dræbt og en hårdt såret.

Der er, siger vicepolitiinspektøren, tale om den bil, der blev fundet afbrændt på Eskebjergvej kort efter skudepisoden. Bilen ses som en vigtig brik i skudepisoden på Nørre.

Den afbrændte bil er en hvid VW transporter, kassevogn, årgang 2008 og med registreringsnummer AE22641:

- Køretøjet blev stjålet i Glostrup om morgenen den 14. november. Politiets efterforskere og kriminalteknikere har nøje undersøgt bilen, hvor de fandt skydevåben og en række spor i og omkring den afbrændte bil. Våbnene undersøges nu nærmere af National Kriminalteknisk Center, som skal klarlægge, om der kan være tale om skydevåben anvendt ved skudepisoden, siger Jacob Olsen.

Nye henvendelser
Midt- og Vestsjællands Politi håber, at de nye oplysninger om kassevognen kan give flere henvendelser fra borgere, som har bemærket bilen før, under eller efter gerningspunktet tirsdag aften i sidste uge.

Politiet er desuden meget interesseret i at høre fra vidner, som har bemærket den hvide VW Transporter i dagene op til drabstidspunktet.

- Vi arbejder benhårdt på at opklare sagen og har mange retninger i efterforskningen. Borgernes henvendelser i sagen har uvurderlig karakter, og vi håber, at de nye oplysninger om bilen kan give anledning til, at flere vidner henvender sig, fordi de har bemærket køretøjet. Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen. siger efterforskningsleder Jacob Olsen.

14 minutter senere...
Skudepisoden fandt sted på Nørre Alle i Kalundborg tirsdag 17. november klokken 18.12 på parkeringspladsen ved supermarkedet Meny midt i åbningstiden.

Bare 14 minutter efter skyderiet, klokken 18.26, hvor tre mænd blev dødeligt kvæstet, modtog politiet et alarmopkald om en brændende bil på Eskebjergvej i Kalundborg - ikke langt fra gerningsstedet.

Af hensyn til den videre efterforskning kan politiet ikke oplyse yderligere omkring de fundne våben eller øvrige efterforskningskridt i sagen. - Men der vil blive udsendt endnu en pressemeddelelse, når der er nyt i sagen, siger Jacob Olsen.

Kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, har tidligere til Nordvestnyt oplyst, at »vidneudsagn har blandt andet betydet, at der har været mindre, selvstændige politiaktioner i og omkring Kalundborg. Præcist hvad disse vidner har sagt, og hvad aktionerne har handlet om og ført frem til, kan vi ikke kommentere. Det indgår i efterforskningen«, sagde Bjerregaard tidligere på ugen.

En af disse isolerede aktioner omhandler den brændte bil.

Politifolk, der bemandede den mobile politistation, som blev etableret ved Meny i tre dage efter skuddramaet, har talt med adskillige borgere.

- Det har vist os, at det var en rigtig beslutning at etablere den. Der kan sagtens være potentielle vidner, som tænker, at »den eller de oplysninger vil jeg ikke ulejlige politiet med, for det er nok ikke noget«. Men når vi så er synligt til stede, og folk kommer forbi med andre ærinder, falder det mange lidt lettere at tage snakken med politiet på stedet. Det er meget vigtigt, ja, helt basalt for politiets efterforskningsarbejde, at vi får disse oplysninger fra vidner. Alle informationer kan være vigtige, sagde Martin Bjerregaard mandag. En appel, som drabssagens efterforskningsleder, Jacob Olsen, nu følger op på:

- Vi håber, at de nye oplysninger om bilen kan give anledning til, at flere vidner henvender sig, fordi de har bemærket køretøjet.

Bandekonflikt?
Er drabene i Kalundborg en kulmination på en bandekonflikt mellem to københavnske grupperinger?

Den teori bringer Ekstra Bladet til torvs.

Vicepolitiinspektør Jacob Olsen, der er efterforskningsleder på sagen:

- Det kan jeg ikke sige noget konkret om. Det er alt for tidligt. Vi undersøger alt i alle retninger, og vi melder ud, så snart der er noget håndgribeligt at sige til folk. Vi har, selvklart, mange vinkler for øje i denne sag.

Ekstra Bladet skriver, at kilder med indgående kendskab til miljøet overfor bladet vurderer, at skuddrabene i Kalundborg kan tolkes som en såkaldt 'bytter' for en kidnapning, hvor et medlem af den forbudte gruppe LTF Loyal To Familia i begyndelsen af november blev kidnappet i Hvidovre, hvorefter han blev udsat for grov vold og mishandling, inden han blev fundet - slemt forslået - ved Ishøj Idrætscenter, og at der verserer en en væbnet konflikt mellem Loyal To Familia (LTF) og en relativ ny konstellation i bandemiljøet, Sydkystgruppen.

Vicepolitiinspektør Jacob Olsen har ingen kommentarer til Ekstra Bladets artikel.

arrow Likvideret med koldt blod: Det ved politiet nu
19. november 2020 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:17
arrow Købmanden alarmerede selv politi da skuddene faldt
18. november 2020 kl. 12:34 Opdateret: kl. 13:26
arrow To dræbt i voldsomt skyderi: Derfor var de i Kalundborg
18. november 2020 kl. 10:56 Opdateret: kl. 10:56
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk