26. september 2021
Birkegårdens smukke haver indgår i en af de gratis udflugter, som Ældre Sagen i kalundborg sætter i scene. Foto: Thomas Olsen
Birkegårdens smukke haver indgår i en af de gratis udflugter, som Ældre Sagen i kalundborg sætter i scene. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen inviterer seniorer på tre udflugter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen inviterer seniorer på tre udflugter
Kalundborg - 23. juli 2021 kl. 06:14
Af Bjarne Robdrup

Orø, Birkegården og Lammefjorden. Det er overskriften - eller rettere: Destinationerne - når Ældre Sagen i Kalundborg tilrettelægger udflugter for seniorer over 65.

Udflugterne er ikke alene gratis, understreger Ældre Sagen, de er for alle - medlemmer såvel som ikke-medlemmer.

- Tilmelding efter først til mølle princippet på Ældre Sagens hjemmeside eller i Info-butikken tirsdage fra 10 til 13, tilføjer næstformand Niels Erik Christensen.

Første tur går til Orø mandag den 26. juli.

Fra Hammerbakker sejles med Trækfærgen t/r for at besøge Isefjordens skønne perle. Øen, der er 14 kvadratkilometer stor, tæller blot 893 faste indbyggere, men den er hvert år en populær sommerferie-destination især for københavnere.

- Nu kommer vi på besøg og får en guidet tur på øen, hvor vi ser og hører, hvad øens fire byer har at byde på. Vi ser kirken og den nye kulturbeholder, som har til huse i det gamle vandtårn, der er blevet udsmykket af øens lokale kunster, Steen B. Langvad, siger Niels Erik Christensen.

Der er frokostanretning på et af øens spisesteder.

Eftermiddagen byder på besøg i ArtDoor, hvor Steen B. Langvad har værksted, og hvor han kreerer store stål-skulpturer og dyr. Steen B. Langvad fortæller om sin skønne oase med værksted, butik og siddepladser, hvor gæsterne nyder eftermiddagskaffen. Der er afgang fra vandrerhjemmet i Kalundborg klokken 9.00 og fra OK Svebølle 9.20. Tilbage 18.00.

I Birkegårdens Haver - mandag den 9. august - får deltagerne en smuk og afslappende dag i blomsternes univers. I fem haver kan opleves meget forskellige have-indretninger, og hvor der altid er sæson for smukke blomster og dekorationer. Der er foredrag af parkens ejer, Merry Sørensen, og frokost i Cafe Klokkeblomst. Bagefter kan deltagerne gå rundt og opleve på egenhånd.

Til denne tur er der afgang fra vandrerhjemmet i Kalundborg 10.30, fra OK-Svebølle 10.50 - tilbage 16.00.

Ældre Sagens tredje og sidste udflugt finder sted torsdag den 19. august, hvor deltagerne går på opdagelse på Lammefjorden i Odsherred med underholdende foredrag om alt, hvad der er værd at vide om lammefjorden om inddæmning og tørlægning.

Mange er ikke klar over, at tørlægning er en våd og beskidt affære, der tager lang tid. Deltagerne kommer det meste af lammefjorden rundt med besøg på Audebo Pumpestation, der er beliggende ved Audebodæmningen.

Her kører pumperne hver dag og sørger for, at markerne ikke bliver oversvømmet i regnvand, og at beboerne i det flade landskab dagligt kan gå tørskoede rundt.

Der bydes på sandwich til frokost i Audebo.

Eftermiddagskaffen serveres på toppen af Høve på cafeen med måske Danmarks bedste udsigt.

Man kan også gå en tur op til Genforeningsstenen på Esterhøj før en hjemtur ad naturskønne veje via Veddinge Bakker og Vindekilde Strandvej.

Turen har afgang fra vandrerhjemmet i Kalundborg klokken 9.00, fra OK Svebølle 9.20 - tilbage 16.00

- Husk coronapas og ID, tilføjer Niels Erik Christensen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk