23. september 2020
Der venter et retsligt efterspil for 48 personer, der alle har det til fælles at de har købt kokian eller hash ved tre unge mænd fra Kalundborg, der i sommers blev idømt til sammen næsten tre års fængsel for narkotikahandel. Foto: Jens Wollesen
Der venter et retsligt efterspil for 48 personer, der alle har det til fælles at de har købt kokian eller hash ved tre unge mænd fra Kalundborg, der i sommers blev idømt til sammen næsten tre års fængsel for narkotikahandel. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 48 købere af narkotika i Kalundborg vil blive sigtet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

48 købere af narkotika i Kalundborg vil blive sigtet
Opdateret 17. januar 2020 kl. 13:56
Kalundborg - 17. januar 2020 kl. 13:16
Af Thomas Rye
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

48 personer kan i nærmeste fremtid forvente at blive sigtet af politiet for køb af narkotika i Kalundborg.

Køberne er blevet identificeret under efterforskning af sager mod tre mænd på 19, 21 og 22 år fra Kalundborg, som i juni 2019 blev idømt fængselsstraffe på samlet 2 år 11 måneder for besiddelse af og handel med samlet cirka 350 gram kokain og cirka 2,5 kilo hash.

De 48 personer kan mistænkes for at have foretaget mindst 180 køb, således at flere personer har foretaget flere køb hos de nu dømte narkosælgere.

- Misbruget af hash og særligt kokain har været stigende i en periode. Vi vil gerne sende et signal om, at det ikke er risikofrit at købe narkotika. Tidligere var det sådan, at vi primært gik efter bagmændene, men politiets strategi har i de senere år været, at vi slår til mod alle led i en narkosag, og vi mener at have veldokumenterede mistanker mod køberne, siger Kim Lech, der er leder af Operativ Efterforskning og ansvarlig for efterforskningen af sagerne i Midt- og Vestsjællands Politi. De tre dømte narkosælgere blev afsløret i januar 2019, hvor politiet ransagede en lejlighed i Kalundborg og ud over narkotika af forskellig slags også fandt diverse narkoregnskaber, mobiltelefoner, knive, slagvåben og kontanter.

De 48 personer er stort set alle fra Kalundborg, og politiet mener at kunne bevise, at de til sammen har foretaget mindst 180 køb

- Langt de fleste af dem er mellem 18 og 30 år. I mange tilfælde er der tale om helt almindelige unge mennesker, som passer deres arbejde eller uddannelse og ikke i forvejen er kendt af politiet, siger Kim Lech.

Enkelte af de 48 købere har handlet så meget, at politiet og anklagemyndigheden nu er ved at tage stilling til, om man vil have dem i retten med henblik på at få dem idømt en egentlig fængselsstraf. I langt de fleste tilfælde, vil sigtede dog kunne slippe med en bøde.

- Det har imidlertid også andre konsekvenser. Har man købt narkotika, så kan man ikke få arbejde hos det offentlige. Man kan for eksempel ikke blive politibetjent, siger Kim Lech.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk