20. juni 2021
Torsdag eftermiddag kom Kalundborg Havns nye, 420 tons tunge mobilkran endelig på land. Losningen af kranen var blevet udsat tidligere på dagen på grund af stærk blæst. Foto: Thomas Rye
gallery icon

Se billedserie

Torsdag eftermiddag kom Kalundborg Havns nye, 420 tons tunge mobilkran endelig på land. Losningen af kranen var blevet udsat tidligere på dagen på grund af stærk blæst. Foto: Thomas Rye
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fotoserie: Sådan ser 420 tons muskler ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fotoserie: Sådan ser 420 tons muskler ud
Kalundborg - 06. maj 2021 kl. 16:45
Af Thomas Rye

Torsdag eftermiddag gjorde en tysk kæmpe sit indtog i Ny Vesthavn.

Der var gået omkring 36 timer, siden det specialbyggede transportskib MV Meri var sejlet fra Kiel med den 420 tons tunge kran af mærket Konecranes Gottwald med retning mod Kalundborg, inden kranen endeligt fik fast grund under fødderne.

- Kranen er den største mobilkran af det mærke i Danmark. Førerhuset er 29 meter over jorden. Soklen, førerhuset sidder på, er 38 meter høj, og dertil kommer så 55 meter udhæng til kranen, fortæller havnedirektør Bent Rasmussen.

Losningen af den store kran startede lige over middag. Der skulle dog gå næsten tre timer, før kranen var på land.

- Når man flytter over 400 tons rundt på en båd, så kan det naturligvis mærkes. Derfor må vi hele tage os tid til at regulere ballasten for at sikre, at kran og skib er i balance, forklarer Bent Rasmussen.

Kalundborg Havn har betalt over 3,5 millioner euro for den nye kran samt tilhørende åg. Kranen kan løfte op til 150 tons ad gangen. Det er 50 tons mere end den Gott­wald-kran, som Kalundborg Havn i forvejen havde.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk