20. september 2020
Medarbejderne hos Mode Shop Tygesen er fra venstre Eva Lyng, Pia Anskjær, Sanne Teken Hansen og Birthe Pedersen. Foto: Jørn Nymand
gallery icon

Se billedserie

Medarbejderne hos Mode Shop Tygesen er fra venstre Eva Lyng, Pia Anskjær, Sanne Teken Hansen og Birthe Pedersen. Foto: Jørn Nymand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 40 år med stilfuld og eksklusiv tøjmode til Kalundborgs og omegns kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år med stilfuld og eksklusiv tøjmode til Kalundborgs og omegns kvinder
Opdateret 08. oktober 2019 kl. 21:50
Kalundborg - 08. oktober 2019 kl. 21:44
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom det nu den 11. oktober er 40 år siden, at Birthe Pedersen åbnede Mode Shop på Kordilgade i Kalundborg og dermed sørgede for, at kvinderne blev klædt moderigtigt på, så har hun stadig fingeren på pulsen og følger med.

Mindst en gang om ugen finder man nemlig stadig Birthe Pedersen mellem hylder og stativer, der er fyldt med modetøj. Hun er i færd med at finde frem til lige det, der klæder kunden allerbedst. Hun kan bare ikke lade være, selv om det efterhånden snart er 20 år siden, at svigedatteren - Sanne Teken Hansen - tog over.

Men for 40 år siden var det Birthe Pedersen, der tog springet og sprang ud som selvstændig og åbnede Mode Shop i Kordilgade 33, hvor K. P. Kaffe & Te, nu har adresse. Tidligere var det Irenes Kjoler, der holdt til i den butik.

Opbygge en grundgarderobe
Efter 10 år hos Købmand Silassen, tog Birthe Pedersens interesse for at beskæftige sig med tøj helt over. Den tætte kundekontakt var også udslagsgivende for Birthe Pedersens beslutning i 1979. Hun syntes dengang, at der manglede godt kvalitetstøj til rimelige priser i byen.

Og når Birthe Pedersen var på indkøbsmesser, så gik hun efter at købe forskellige dele, der kunne kombineres, så kunderne kunne opbygge en grundgarderobe. Og det koncept var noget kunderne bifaldt, og en hel del har været med igennem alle 40 år.

Mere og mere plads
- Jeg var i mit første lokale fra 1979 til 1986, hvor jeg flyttede til større lokaler på modsatte side af Kordilgade i nummer 22, hvor Salon Ask og Birk ligger. Her var jeg i 10 år, inden jeg flyttede Mode Shop op til den nuværende adresse på Kordilgade 41, fortæller Birthe Pedersen.

Her fik hun igen mere plads at boltre sig på sammen med kunderne.

De første fem år som selvstændig passede Birthe Pedersen selv butikken uden en enest sygedag.

Sammenhold og modeshows
Birthe Pedersen synes, de 40 år er gået hurtigt. Hun husker de store modemesser i Bella Center, hvor hun tog på indkøb et par gange årligt, så der var noget på hylderne til den kommende sæson.

- Sammenholdet butikkerne imellem var også anderledes tidligere, hvor vi ofte fik en fredagsøl sammen efter kl. 19, hvor butikkerne lukkede.

- Vi arrangerede også store modeshows sammen og havde gode danske kunstnere til at underholde - der var navne som blandt andre Dario, Bjørn Tidman, Birthe Kjær, Holger Juul Hansen og Grethe Sønck. Vi var 12 butikker sammen om de store modeopvisninger i Raklev Sognegård, fortælle Birthe Pedersen.

Blev i familien
Den 1. september 2000 overtog svigerdatteren Sanne Teken Hansen Mode Shop, da Birthe Pedersen fandt, at der skulle nye kræfter til.

40 år med en modebutik i Kalundborg er mange år, og der har naturligvis også været store udsving undervejs. Kartoffelkuren og den økonomiske krise, der tog fat i 2008, var hårde at komme igennem, og det samme var de perioder, hvor kommunen lagde fjernvarme ned i Kordilgade og nærmest spærrede adgangsforholdene til butikkerne, og så gentog kommunen det nogle få år efter, da der skulle ny belægning på Kordilgade.

I 2014 solgte Sanne Teken Hansen Mode Shop til Tygesen Women, men modebutikken føres videre i samme ånd og med Sanne Teken Hansen som daglig leder.

- Vi fejerer butikkens 40 års jubilæum med masser af hygge om kunderne og kagemand på dagen, fredag den 11. oktober, mens vi giver 40 pct. på alle varerne både torsdag, fredag og lørdag, fortæller Sanne Teken Hansen, som ser frem til nogle festlige jubilæumsdage med masser af hygge og ekstra godt humør i butikken.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk