5. december 2020
Sekretariatschef Ole Tofthøj Rasmussen fra Naturpark Åmosen fortæller, at den nye infrastruktur i Naturpark Åmosen vil tilbyder de besøgende en tur gennem hele Danmarkshistorien fra stenalder over vikingetid og middelalder frem til nutiden. Foto: Eva Lyng Johansen
Sekretariatschef Ole Tofthøj Rasmussen fra Naturpark Åmosen fortæller, at den nye infrastruktur i Naturpark Åmosen vil tilbyder de besøgende en tur gennem hele Danmarkshistorien fra stenalder over vikingetid og middelalder frem til nutiden. Foto: Eva Lyng Johansen
Foto: Foto: Eva Lyng Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 11,1 millioner kr. til Åmose-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

11,1 millioner kr. til Åmose-projekt
Kalundborg - 04. januar 2019 kl. 10:06
Af Eva Lyng Johansen

Nordea-fonden har givet 11,1 mio. kroner til at at få lavet stier, adgang til søer og åer i Naturpark Åmosen.

Projektet, som ledes af Roskilde Universitet, samler lokalsamfund, forskere, lodsejere og serviceudbydere og skal gøre det let og attraktivt for gæster at komme helt ud i landskabet og opleve Vestsjællands unikke landskab, som rummer skatte fra jægerstenalder til vikingetiden.

På nuværende tidspunkt besøger omkring 10.000 gæster Naturpark Åmosen årligt, og naturparken rummer potentiale til at tiltrække flere besøgende.

Det nye projekt, Nye veje i Naturpark Åmosen, skal løfte denne opgave, hvor lokalsamfund, lodsejere og serviceudbydere i fællesskab styrker områdets infrastruktur. Projektet ledes af adjunkt Thomas Skou Grindsted fra Roskilde Universitet, der vil stå for et forskningssamarbejde med særligt fokus på borgerinddragelse.

De nye veje i Naturpark Åmosen kommer tildels til at gå langs eksisterende veje og stier og vil blive markeret med ruteskilte undervejs.

- Naturpark Åmosen er stor natur og vigtig kulturhistorie, som endnu flere nu får mulighed for at opleve. Vi håber, at samarbejdet mellem lokalsamfund, lodsejere og serviceudbydere vil udvikle Vestsjælland til et samlet naturrekreativt oplevelsesområde til glæde for områdets beboere, turister og erhverv, siger Henrik Leh­mann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

- Det særlige ved naturparkområdet er, at det har været vådt uafbrudt i cirka 10.000 år, hvorfor arkæologer og historikere har et unikt skattekammer af viden begravet i jorden. På kort tid kan gæsten nå at opleve alle de forskellige tidsaldre, som vi har haft i Danmark. Man kan altså se og mærke kulturhistorien på egen krop, og det giver ikke bare nogle unikke oplevelser, men også en forståelse for, hvordan vores nuværende kultur er dannet, forklarer sekretariatschef Ole Tofthøj Rasmussen fra Naturpark Åmosen.

Ruten går forbi Lille og Store Åmose, som har den største koncentration af velbevarede stenalderbopladser i Danmark.

Projektpartnerne er Naturpark Åmosen, Roskilde Universitet, Visit Holbæk, Visit Vestsjælland, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Sorø Kommune og Støtteforeningen Naturpark Åmosen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk