4. marts 2021
Jørgen Rud, formand, Folkeoplysningsudvalget: - Fremadrettet skal vi se med mere kritiske øjne på ansøgninger, som ikke længere har grobund i større interesse. Foto: Mik
Jørgen Rud, formand, Folkeoplysningsudvalget: - Fremadrettet skal vi se med mere kritiske øjne på ansøgninger, som ikke længere har grobund i større interesse. Foto: Mik
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi skal ikke bare holde liv i tingene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi skal ikke bare holde liv i tingene
Kalundborg - 17. januar 2021 kl. 18:33

Af Bjarne Robdrup
- Der er, og vil nok fortsat være, foreninger og initiativer, som søger Folkeoplysningsudvalget om støtte til aktiviteter, som tiden er løbet fra. Eller som der bare ikke er den fornødne interesse for. Jeg ved ikke, om vi har haft en tilbøjelighed til at understøtte aktiviteter, der var på vej ud. Men fremadrettet skal vi se med mere kritiske øjne på ansøgninger, som ikke længere har grobund i større interesse. Vi skal, med andre ord, ikke holde liv i ting bare fordi vi altid har gjort det.

Ordene kommer fra Jørgen Rud, formand for Folkeoplysningsudvalget i Kalundborg.

Udvalget råder i 2021 over i omegnen af syv millioner kroner, som fordeles til mange forskellige foreninger og initiativer efter behov og væsentlighed.

Helt præcist lyder Folkeoplysningsudvalgets budget for indeværende år på 6.839.600 kroner, og her er budgettallet fratrukket de 200.000 kroner, som udvalget skal bidrage med til projekt »Bevæg dig for livet«.

- Derudover har udvalget en pulje på 400.000 kroner, som er målrettet til forbedringer af klubfaciliteter. Denne pulje er afsat på Kultur- og Fritidsudvalgets budget, tilføjer Jørgen Rud.

Bevæg-festivalen i Kalundborg, som, (forhåbentlig) bliver gennemført senere i 2021, får nu en uventet håndsrækning, som Folkeoplysningsudvalget formidler.

Penge fra Mustangs
Samtidig er baggrunden udtryk for, at der er foreninger, hvis tid er slut. En af dem er Kalundborg Mustangs, amerikansk fodbold, som blev stiftet i 2010 på anlægget i Munkesøen. Foreningen debuterede i danmarksserien i 2011, hvor den første officielle kamp i amerikansk fodbold blev afviklet i Kalundborg.

Men Kalundborg Mu­stangs har de seneste år haft svært ved at få gang i foreningsaktiviteter. På den baggrund er foreningen nu lukket ned.

Og i henhold til foreningens vedtægter, skal eventuelle midler - ved foreningens opløsning - anvendes til andet ungdomsarbejde i Kalundborg Kommune. Kalundborg Mustangs har derfor anmodet Folkeoplysningsudvalget om at beslutte, hvilket ungdomsarbejde, der skal betænkes med foreningens midler, som udgør 14.483,44 kroner.

- Vi har i Folkeoplysningsudvalget i enighed besluttet, at pengene bruges på bevæg-festivalen enten til en forening eller et indslag på festivalen for børn og unge, siger formand Jørgen Rud.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk