16. oktober 2019
Kjeld Christensen er født nær Havnsø. Familien flyttede til Kalundborg, da han var 10 år. Hans arbejde førte ham til København, Holbæk og Ubby, men siden 1986 har han været tilbage i Kalundborg. Her har han blandt andet været meget involveret i erhvervsrådet, KBG og Symb. Foto: Mie Neel
Kjeld Christensen er født nær Havnsø. Familien flyttede til Kalundborg, da han var 10 år. Hans arbejde førte ham til København, Holbæk og Ubby, men siden 1986 har han været tilbage i Kalundborg. Her har han blandt andet været meget involveret i erhvervsrådet, KBG og Symb. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Skulle være noget med regning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Skulle være noget med regning
Kalundborg - 23. april 2019 kl. 15:25
Af Martin Stokkebro Moestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da Kjeld Christensen som elev i 8. klasse på Rynkevangskolen skulle finde et sted at være otte dage i praktik, gik han op og spurgte hos Sparekassen København-Sjælland (SKS) på Kordilgade, og han fik en plads. 12 måneder senere i 9. klasse skulle han igen finde praktikplads. Igen gik han op til SKS og spurgte, om de havde otte dage til.

Det havde de stadig, men denne gang sendte de ham til en filial i København, så han kunne prøve noget nyt. Der går 12 måneder til. Kjeld Christensen går nu i 10. klasse og skal igen i praktik. Og sørme om han ikke går op og spørger i SKS igen.

- Jeg har altid vidst, at det skulle være noget med regning. Det var det, jeg var god til. Så jeg havde allerede fundet min hylde dengang, siger Kjeld Christensen.

Han bliver 66 år to dage før, han her den 30. april går på pension efter 49 år som bankmand. Han startede som bankelev i - nok ikke så overraskende - Sparekassen København-Sjælland. De afviste ham godt nok til et tredje praktikophold i streg i 10. klasse, men de kunne lide, hvad de allerede havde set.

Det var filialen i København, der blev hans første i hans voksne arbejdsliv, men efter de tre elevår var det slut med hovedstaden. Først gik turen til Holbæk, hvor han blev filialdirektør i en alder af blot 24 år. I 1979 rykkede han tættere på hjemstavnen, da han blev filialdirektør i Hvidebæk, og i 1986 var han så tilbage i Kalundborg. Der har han været siden.

Han kom til Sparekassen Sjælland-Fyn i 2002. Her har han været filialdirektør i sammenlagt 12 år over to perioder. Ellers har han været erhvervsrådgiver, hvilket også er den stilling, han nu går på pension som.

- Jeg har egentlig aldrig drømt om at være leder, men der var andre, der tænkte, at jeg ville være god til det. Og så tog jeg udfordringen op, fortæller Kjeld Christensen.

Det med at tage udfordringer op er noget, der kendertegner ham. Han har været engageret en række steder i byen over årene, rejser nærmest aldrig det samme sted hen på ferie, har løbet maraton og træner nu henimod at gennemføre en halv triatlon.

- Jeg har aldrig haft problemer med at komme op af sofaen, som han siger.

Det lyder det heller som om, at han kommer til, når han går på pension.

Udover triatlondelen planlægger han flere rejser - herunder ture til udenlandske fodboldstadions, tid med familien i form af kone, to døtre og tre børnebørn (alle piger) samt ikke mindst fortsat engagement i det lokale.

- Jeg elsker Kalundborg og det nære engagement. Det er også værdier, jeg deler med Sparekassen og mine gode kolleger, siger han.

Der er reception for Kjeld Christensen torsdag den 25. april klokken 15-17 hos Sparekassen Sjælland-Fyn i Kalundborg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk