25. november 2020
Dele af parken på Rigsarkivet får kun sollys få timer dagligt, mens en anden del ligger i lys det meste af dagen. Det er med til at give stor variation i planter og farver alt efter, hvor man bevæger sig hen.
Dele af parken på Rigsarkivet får kun sollys få timer dagligt, mens en anden del ligger i lys det meste af dagen. Det er med til at give stor variation i planter og farver alt efter, hvor man bevæger sig hen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: P. Malmos får pris for forskønnelse af København

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P. Malmos får pris for forskønnelse af København

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse har hædret parken på Rigsarkivets tag, som Ubby-firmaet har anlagt med stier, planter og opholdsrum 10 meter over gadeniveau.

Opdateret 20. juni 2013 kl. 02:40
Kalundborg Nyt - 19. december 2011 kl. 11:35
Af Jørn Nymand

Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse benyttede sin generalforsamling 2011 til at hædre den park, som P. Malmos A/S fra Ubby har anlagt efter tegninger fra Schønherr Landskabsarkitekter på toppen af Rigsarkivet på Kalvebod Brygge.Det var i kategorien »Miljø«, at den 126 år gamle og traditionsrige forening valgte at give årets diplom til det grønne tag, som formanden for foreningen, Henrik Terkilsen, i sin tale kaldte »enestående smukt og gennemarbejdet«:

- Denne grønne tagløsning kan alt det, der efterspørges i både dagens og fremtidens byggeri. Den understøtter behovet for større udnyttelsesgrad i en stadig mere fortættet storby. Den bidrager til at håndtere lokal anvendelse af regnvand, og den under-tøtter biodiversiteten, sagde formanden blandt andet i sin tale.

arrow Læs også: Anlægsgartnerfirma opkøber sjællandsk brolægger
Nyt navnForeningen havde i år valgt at give hele fem diplomer til forskønnelser af hovedstaden i kategorierne arkitektur, kunst, sociale initiativer, infrastruktur plus altså miljø. Samtidig har foreningen fået nyt grafisk udtryk og ændret navn til det helt enkle Forskønnelsen.Kendt for en grøn profilHos P. Malmos A/S er administrerende direktør Per Malmos stolt af hæderen og de medarbejdere i Ubby-firmaet, der har udført anlægsarbejdet. Herudover er han rigtig glad for, at det netop er i kategorien »Miljø«, firmaet er fremhævet:
- Vi arbejder på at gøre miljøet til en væsentlig del af firmaets profil, og vi modtog i foråret som det første anlægsgartnerfirma i Danmark et ISO 14 001-certifikat som bevis på, at alle i firmaet arbejder efter en meget ambitiøs miljøpolitik.
- At vi modtager sådan en anerkendelse fra Forskønnelsen ser jeg som et tegn på, at der bliver lagt mærke til de ideer, som vi arbejder efter, og som vi gerne vil kendes på, siger Per Malmos.Flere grønne tageSom Forskønnelsens formand, Henrik Terkilsen, nævnte i sin tale, er parken med til at holde på store mængder regnvand, som dermed ikke belaster kloaknettet, og netop dette forhold har betydet, at Københavns Kommune i sin kommuneplan har vedtaget, at der inden 2015 skal anlægges 325.000 kvadratmeter grønne tage i kommunen.
Herudover giver parken et langt rigere dyreliv, end der ellers ville være på et hustag midt i byen. Med planter, blomster og græs kommer insekterne, som er med til at tiltrække fuglene. Sågar har en and fundet anledning til at slå sig ned i parken på taget.
Ud over at det miljømæssige aspekt finder Per Malmos det interessant for alle involverede at være med til at skabe mulighed for folkeliv 10 meter over gadeplan:
- Når lokalplanen for området en gang er gennemført, så vil der være forbindelse fra taget på Tivoli Congress Center videre til Rigsarkivets tag via SEB Bank til Dybbøls Bro og videre ind til centrum - et alternativt stisystem 10 meter over vejen og bilerne, forklarer Per Malmos.Del i anden hæderUd over glæde sig over hæderen til taghaven over Rigsarkivet kan Per Malmos også glæde sig over, at arkitekt Hans Peter Hagens modtog et diplom fra Forskønnelsen for sin ihærdige og succesfulde kamp for Torvehallerne - her har Ubby-firmaet nemlig stået for at plante de platantræer, der er en del af anlægget.
arrow Malmos A/S rykker til Roskilde
21. november 2014 kl. 12:41 Opdateret: kl. 07:37
arrow Løkke på virksomhedsbesøg
03. april 2014 kl. 15:00 Opdateret: kl. 14:09
arrow Malmos i kamp mod oversvømmelser
04. september 2013 kl. 18:21 Opdateret: kl. 09:55
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk