18. oktober 2019
Den klassiske studietur i gymnasiet bliver nu udfordret af et nyt samarbejde mellem Sydkysten Gymnasium og University of Economics and Finance i Ho Chi Minh City i Vietnam.
gallery icon

Se billedserie

Den klassiske studietur i gymnasiet bliver nu udfordret af et nyt samarbejde mellem Sydkysten Gymnasium og University of Economics and Finance i Ho Chi Minh City i Vietnam.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vietnamesisk universitet indgår samarbejde med Sydkysten Gymnasium

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vietnamesisk universitet indgår samarbejde med Sydkysten Gymnasium
Ishøj - 24. april 2019 kl. 15:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En klassisk studietur på et dansk gymnasie inkluderer som regel besøg på danske virksomheder, besøg på danske repræsentationer og naturligvis den obligatoriske oplevelse af nationale monomenter og museer. Dette forsøger Sydkysten Gymnasium nu at ændre gennem et nyt samarbejde med University of Economics and Finance i Ho Chi Minh City, Vietnam.

Samarbejdet involverer elever fra studieretningerne Global Business fra HHX samt Global Culture fra STX. I en åben økonomi som den danske er det mere væsentligt end nogensinde, hvad der foregår politisk, økonomisk og kulturelt i de lande, som er Danmarks største samhandelspartnere. Dette er tilfældet med Vietnam, der siden slutningen af 1990´erne har udviklet sig fra en nation lukket om sig selv til en væsentligt dansk partner i Sydøstasien økonomisk som kulturelt.

Initiativtager til projektet, Casper T. Mortensen, lektor på Sydkysten Gymnasium, udtaler om samarbejdet:

- Eleverne skal ikke blot arbejde med cases om Vietnams politiske, økonomiske eller kulturelle udvikling. De skal selv skabe empirien gennem opgaveløsning, interview og kulturel interaktion med virkelige studerende på et virkeligt vietnamesisk universitet.