16. september 2021
Vejleåparken er taget af regeringens ghettoliste, og det glæder borgmester Ole Bjørstorp.
Vejleåparken er taget af regeringens ghettoliste, og det glæder borgmester Ole Bjørstorp.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejleåparken er ikke længere en "ghetto"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejleåparken er ikke længere en "ghetto"
Opdateret 06. januar 2011 kl. 10:43
Ishøj - 06. januar 2011 kl. 10:27
Af Stina Felby Egerup
Ishøj: Blot tre måneder efter, at regeringen udpegede Vejleåparken i Ishøj som ghetto, sletter den nu boligområdet fra listen over ghettoområder i Danmark.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Det sker, fordi området ikke længere opfylder mindst to af de tre kriterier for, at regeringen kalder et boligområde for en ghetto.

I Vejleåparken er det kriteriet om andelen af kriminelle, der nu sender boligområdet ud af ghettolisten, da andelen af domme for kriminalitet er faldet fra 277 til 251.

Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp glæder sig over, at Vejleåparken ikke længere er en ghetto, men han har samtidig kun hovedrysten til overs for regeringens hovsa-politik på området.

- I oktober sidste år blev Vejleåparken hen over en nat gjort til ghetto, fordi regeringen ændrede kriterierne. Vi har hele tiden vidst, at kun 3,5 kriminelle personer skulle flytte fra Vejleåparken for, at det ikke længere var en ghetto. Jeg er glad for, at den betegnelse nu er fortid, for den har været helt ufortjent. Vejleåparken må i tre måneder have været Danmarks smukkeste ghetto, siger Ishøjs borgmester med henvisning til, at boligområdet lige er renoveret for 1,8 milliarder kroner.
Synes du, at kommunen er der for dig?