27. januar 2020
Til efterået sætter Arken fokus på Picasso og hans forhold til sine modeller, som det blandt andet kommer til udtryk i maleriet ?Nu couché? fra 1932. Musée National Picasso-Paris © Succession Picasso / VISDA 2018
gallery icon

Se billedserie

Til efterået sætter Arken fokus på Picasso og hans forhold til sine modeller, som det blandt andet kommer til udtryk i maleriet ?Nu couché? fra 1932. Musée National Picasso-Paris © Succession Picasso / VISDA 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udstillinger på Arken i 2019: Picasso, Piccinini og ny dansk samtidskunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udstillinger på Arken i 2019: Picasso, Piccinini og ny dansk samtidskunst
Ishøj - 12. december 2018 kl. 18:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til oktober viser kunstmuseet Arken en perlerække af Pablo Picassos bedste værker i særudstillingen Elsket af Picasso: Kærlighedens magt. Udstillingen er blevet til i et enestående samarbejde med Musée National Picasso-Paris, hvorfra alle udstillingens 51 værker er udlånt. Elsket af Picasso viser maleri, tegning og grafik af den berømte kunstner og belyser forholdet mellem Picasso og hans modeller.

Pablo Picasso er en af kunsthistoriens mest betydningsfulde og anerkendte kunstnere. Berømt for sin kunst og for sin evne til at forny sig, berygtet for sit kompromisløse liv. I Picassos imponerende livsværk smelter kunst, kærlighed, familieliv og politik sammen - og helt centralt står forholdet mellem maleren og hans modeller både i Picassos liv og kunst. Særudstillingen "Elsket af Picasso: Kærlighedens magt" kaster et nyt blik på forholdet mellem Pablo Picasso og hans modeller. Udstillingen giver et unikt indblik i, hvordan Picassos venner, familie, koner og kærester udfordrede og inspirerede hans kunstneriske udvikling. Og så tager udstillingen livtag med forestillingen om Picassos modeller som passive objekter for kunstnerens blik og retter fokus på modellens magt og rolle som ligeværdig samarbejdspartner. Der venter en storslået Picasso-oplevelse til efteråret, hvor "Elsket af Picasso: Kærlighedens magt" fra den 12. oktober 2019 indtager Arkens sale.

Fabelunivers

Australske Patricia Piccinini skaber sanselige fortællinger om fremtiden. I hendes kunstneriske univers myldrer det med virkelighedstro fabeldyr, levendegjorte maskiner og muterede menneskevæsener. Den 9. februar 2019 åbner Arken særudstillingen "Patricia Piccinini", der er kunstnerens første soloudstilling i Skandinavien.

Udstillingen udfolder Patricia Piccininis praksis i al dens bredde i store, spektakulære installationer. I livagtige scener møder beskueren Piccininis foruroligende, men også fascinerende hybridskabninger på grænsen mellem natur, teknologi og menneske. Omsorg og kærlighed mellem forskellige livsformer - både fremmede og familiære - er et gennemgående tema i Patricia Piccininis kunst. Piccinini arbejder inden for genrerne hyperrealisme og postpop og tager i sine værker fat på eksistentielle og etiske spørgsmål om, hvordan vi lever og skaber relationer i en tid, hvor det naturlige og kunstige muterer og forbinder sig på nye måder. Blandt de udstillede værker er signaturværket The Struggle fra 2017, som takket være støtte fra Ny Carlsbergfondet nu er en del af Arkens samling.

Ny samtidskunst

I 2019 indtager Arkens samling af dansk, nordisk og international samtidskunst Danmarks største udstillingsrum: Kunstaksen.

Her bliver samlingen foldet ud i en flot og fortættet præsentation med både udvalgte 'klassikere' og helt nye indkøb. Arkens skønne omgivelser er igen rammen om sommerens udstilling under åben himmel, når Kunst i sollys 2019 åbner med præsentation af nye udendørs værker, der inviterer til legende oplevelser og fordybelse i naturen. Udstillingen åbner den 25. maj 2019. I efteråret blænder Arken op for en særudstilling med ny dansk samtidskunst, der sætter fokus på de nye strømninger, som tegner den unge generation af danske samtidskunstnere.