17. september 2019
Ole Heinager (fra venstre), Kim Saastamoinen-Jakobsen og Lars Remtoft, der er henholdsvis direktør, ressourcedirektør og sekretariatschef på Next, kunne torsdag skåle sammen med Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (th.) og kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen. Anledningen var, at de kunne skrive under på salget af Next? grund på Vejlebrovej 45. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Ole Heinager (fra venstre), Kim Saastamoinen-Jakobsen og Lars Remtoft, der er henholdsvis direktør, ressourcedirektør og sekretariatschef på Next, kunne torsdag skåle sammen med Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp (th.) og kommunaldirektør Kåre Svarre Jakobsen. Anledningen var, at de kunne skrive under på salget af Next? grund på Vejlebrovej 45. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune køber kæmpegrund: Kan komme til at rumme etageejendomme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune køber kæmpegrund: Kan komme til at rumme etageejendomme
Ishøj - 20. december 2018 kl. 15:03
Af Petter Becker-Jostes
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt genoptræningscenter, en daginstitution, plads til foreningerne og fire punkthuse på 9-10 etager.

Det kan blive til virkelighed, efter at Ishøj Kommune og uddannelsesinstitutionen Next torsdag før jul satte deres underskrifter på kontrakten om at sælge Next' store grund på Vejlebrovej 45 til Ishøj Kommune. 57 millioner kroner må Ishøj af med for den 20.000 kvadratmeter store grund med 12.000 kvadratmeter bygninger, som borgmester Ole Bjørstorp (S) glæder sig over nu at have i kommunens besiddelse.

- Det er et fantastisk spring fremad for Ishøj Kommune, at vi nu kan udvide bycentret til den anden side af vejen, siger Ole Bjørstorp.

Baggrunden for salget er, at Next vil samle alle sine elever på både erhvervs- og gymnasielle uddannelser i Ishøj i det store hus på Vejlebrovej 65. Derfor kommer en del af købesummen - der også skal bruges på at betale af på gæld - til at gå til ombygningen af huset, fortæller Next' direktør, Ole Heinager.

- Vi skal bygge om, så vi får et multiværkstedsmiljø, og så vil vi rykke kantinen ned for at lave café- og studiemiljø i stueetagen, siger Ole Heinager, som også understreger, at der ikke kommer til at være færre elever i Ishøj på grund af salget, men at det handler om at udnytte lokalekapaciteten bedre.

Fire punkthuse
Salget af grunden er gået stærkt. Ifølge Ole Bjørstorp kunne Next sælge den uden at sende den i udbud, men kun hvis salget foregik i år.

- Vi kendte ikke denne her mulighed for at købe grunden for et år siden, siger Ole Bjørstorp, som også fortæller, at kommunens advokater har undersøgt lovligheden af at handle uden udbud, ligesom sagen også har været gransket på ministerielt niveau.

Ishøj Kommune afsatte på budgettet for 2018 48 millioner kroner til at bygge et nyt rehabiliterings- og genoptræningscenter for borgerne i Ishøj og Vallensbæk, som Ishøj samarbejder med. Det eksisterende center på Kærbo er blevet for småt, både på grund af en stigning i antallet af borgere, der efter et hospitalsophold skal i genoptræning, og nye regler på området. Ifølge reglerne, der trådte i kraft 1. juli i år, kan man rette henvendelse til en privat aktør, hvis man ikke inden for syv dage får en plads fra kommunen. Det vil Ole Bjørstorp gerne undgå, og derfor er det planen at bygge et helt nyt center, som altså skal ligge på den nyerhvervede grund.

Allerede til april flytter ungeenheden ind, og for at skabe synergi mellem de to områder flytter hjemmeplejen også ind. Samtidigt er det tanken at rive en del af bygningen ned for at gøre plads til fire punkthuse på hver 9-10 etager og dermed kunne afhjælpe en del af udfordringen med kommunens befolkningstilvækst, fortæller Ole Bjørstorp.

- Vi har meget alment byggeri, så jeg tror, det skal være rene ejerboliger, siger Ole Bjørstorp, som ikke er bekymret for at finde investorer, der har lyst til at skyde penge i projektet.