19. oktober 2018
De engelske mestre fra London blev ikke så svær en modstander, som forventet for Ishøjs volleyherrer. Arkivbilled
De engelske mestre fra London blev ikke så svær en modstander, som forventet for Ishøjs volleyherrer. Arkivbilled
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ishøj Volleys ligaherrer i fint selskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ishøj Volleys ligaherrer i fint selskab
Ishøj - 10. november 2017 kl. 11:28
Af Jørgen Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ishøjs Ligaherrer var i weekenden i fint internationalt selskab.

Ishøj Volley var i weekenden værter for en pulje i den såkaldte NEVZA-turnering - en forkortelse for den nordeuropæiske volleyball organisation. De fire bedste ligahold fra hvert land i Norden, England og Irland kvalificerer sig til dysten om at blive det bedste nordeuropæiske klubhold. Det er første gang, Ishøj byder på volleyball på dette niveau, og det danske hold kom da også på en svær opgave.

Med en placering som nummer fire i sidste års turnering deltager Ishøj Volleys ligaherrer i denne prestigefyldte turnering og havde fået tildelt værtskabet for pulje C, hvor de engelske mestre IBB Polonia fra London og sølvvinderne BK Tromsø fra Norge sammen med Ishøj Volleys ligaherrer skulle prøve kræfter.

IBB Polonia London er en traditionsrig klub, som blev stiftet af eksilpolakker i London i 1973. Klubben har flere gange været engelske mestre og pokalmestre, således også i den seneste sæson. Der er tale om et professionelt og internationalt hold, der i øvrigt samarbejder med den førende polske klub Skra Belchatow.

De norske sølvvindere kommer fra Tromsø, den store by 400 kilometer nord for Polarcirklen. På holdet er blandt andet islændingen Kristjan Valdimarsson, der har spillet flere sæsoner hos de danske mestre fra Marienlyst Odense. Holdet er semiprofessionelt og træner fem gange ugentligt.

Det blev de gæve nordmænd, der trak det længste strå og kunne glæde sig over at gå videre i turneringen. Både de engelske mestre og hjemmeholdet fra Ishøj blev nemlig slået med sætcifrene 3-0. Mens de engelske mestre måtte tage hjem uden vundne sæt, kunne Ishøjs herrer se tilbage på en 3-0 sejr over IBB Polonia fra London.

Ishøj Volleys formand, Henning Thomsen, glæder sig over, at klubben fik tildelt værtsskabet for den internationale volleyweekend og er tilfreds med arrangementet.

- Det var glade gæster, vi havde på besøg - og det er jo netop dét, vi som arrangører ønsker at få ud af de mange frivillige timer og kræfter, der lægges i at forberede og afvikle tre dages stævne af denne slags. Sportsligt var det naturligvis også en spændende oplevelse, tilføjer en smilende formand.

Både pulje A og B i NEVZA-turneringen havde i øvrigt også dansk deltagelse, idet både Hvidovre VK og BK Marienlyst var i kamp i weekenden. Det lykkedes for BK Marienlyst at spille sig videre i turneringen. Fynboerne vandt over Randaberg VBK fra Norge og islandske Afturelding SC på hjemmebanen i Odense.

Næste opgave for Ishøj Volleys ligaherrer er søndag den 12. november, hvor holdet tager imod netop BK Marienlyst på hjemmebanen i Idræts Idrætscenter. Denne kamp spilles kl. 16.00, hvor holdet håber på igen at få god opbakning fra det trofaste hjemmepublikum og på at kunne fortsætte de gode takter i den hjemlige liga.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk