24. juli 2019
Den dengang 24-årige kvinde blev ifølge sin egen forklaring gennem flere dage og nætter udsat for vold af sin daværende 38-årige kæreste i deres lejlighed i Svinninge i februar sidste år.
Den dengang 24-årige kvinde blev ifølge sin egen forklaring gennem flere dage og nætter udsat for vold af sin daværende 38-årige kæreste i deres lejlighed i Svinninge i februar sidste år.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsoffer var i akut livsfare: Jeg troede, jeg skulle dø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsoffer var i akut livsfare: Jeg troede, jeg skulle dø
Holbæk - 09. marts 2019 kl. 09:03
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Kan vi spørge ham hvorfor? Jeg vil bare gerne spørge ham om hvorfor?

arrow Læs også: 39-årig idømt forvaring: Har flere gange taget halsgreb på sine nærmeste

En i dag 25-årig kvinde var fredag i vidneskranken i Retten i Holbæk for at fortælle om de tre dage i begyndelsen af februar sidste år, hvor hun ifølge anklagemyndigheden blev udsat for særdeles grov vold af sin daværende kæreste i parrets lejlighed i Svinninge. Den dengang 24-årige kvinde var efterfølgende i livsfare.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt lørdag.

Men det var ikke kun anklageren og forsvareren, der stillede spørgsmål, under den timelange afhøring af den unge kvinde.

Stærkt følelsesmæssigt berørt gav hun flere gange udtryk for, at hun savnede en forklaring fra den nu 39-årige ekskæreste på, hvorfor han overfaldt hende.

Det spørgsmål fik hun dog ikke svar på i går, og efter kvindens eget ønske var den tiltalte mand slet ikke i retssalen, mens hun forklarede sig. Han satte sig frivilligt ind i et tilstødende lytterum.

Kvinden kunne dog godt fortælle om de omstændigheder, der gik forud for overfaldet på hende.

Søndag den 4. februar sidste år havde han det skidt og lå og sov. Imens var hun taget hjem til en veninde i Svinninge, men det blev den 39-årige mand sur over, fordi han mente, at de to kvinder røg hash og havde sex med flere andre mænd.

Det sidste var ikke korrekt, forklarede den 25-årige, men der blev ganske rigtigt røget lidt hash.

Kvinden har en psykisk lidelse, og samtidig forsøgte manden at holde op med at drikke. Han havde taget nogle piller, som kvinden ikke vidste, hvad var, men han havde også drukket øl.

- Det slog klik for ham, og jeg tror ikke, at han vidste, hvad han lavede, sagde den 25-årige ekskæreste om mandens reaktion på hendes besøg hos veninden.

Han smadrede en del ting i lejligheden, blandt andet en reol, men vreden blev også rettet mod kvinden.

Hun havde i retten svært ved at huske detaljer og rækkefølgen på begivenhederne, men hun sagde, at volden og hærværket stod på i løbet af flere dage og over to nætter.

Hun mente, at den 39-årige havde slået hende tre-fire gange i hovedet med en feltspade, som han også brugte til at smadre lejlighedens inventar. Ifølge kvinden tvang han hende undervejs til at feje op med et fejeblad, når han havde smadret noget.

Hun sagde også, at han havde kastet ting efter hende og i nogle tilfælde ramt hende, sparket og trampet på hende med sko på, og revet hende hårdt i håret.

Hun blev også sendt i brugsen efter øl, og hun var så bange for ham, at hun ikke turde benytte muligheden for at få hjælp.

I løbet af de tre dage skar den 39-årige på et tidspunkt halsen over på kvindens kanin, flåede skindet af den og lagde den i køleskabet.

Den 39-årige har erkendt, at han slog hende, dog kun med flad hånd, og sparkede hende på benene, men han nægter at have slået hende med feltspaden.

Han afviser også anklagemyndighedens påstand om, at han tog kvælertag på hende. Under retsmødet fredag havde kvinden svært ved at give detaljer om det påståede kvælertag, men hun sagde, at han havde haft fat om hendes hals i kort tid. Hun havde haft svært ved at få luft og havde tisset i bukserne. Hun var også tæt på at få afføring.

- Jeg var bange. Jeg troede, jeg skulle dø, lød det fra hende i retten.

Hun var ifølge lægerne, der efterfølgende behandlede hende, i akut livsfare. Hendes milt var sønderrevet, og der var løbet en liter blod ud i hendes bughule.

Retspatolog Steen Holger Hansen var indkaldt som vidne, og han vurderede, at den unge kvinde »næppe havde overlevet«, hvis hun ikke var kommet under kyndig lægelig behandling.

Der er ikke fundet de typiske tegn på kvælningsforsøg såsom mærker på halsen eller blødninger i øjnene på kvinden.

Men ifølge retspatologen kan man godt være udsat for kvælningsforsøg uden, at disse tegn viser sig.

Den ufrivillige vandladning og afføring kan være andre tegn på, at hjernen har manglet ilt, og at kvinden har været tæt på at besvime, forklarede Steen Holger Hansen over for nævningetinget.

Den 39-årige er tidligere dømt for vold, og anklagemyndigheden vil have ham idømt forvaring på ubestemt tid.

Retssagen fortsætter i næste uge og ventes afsluttet sidst på måneden.

arrow Kvinde i livsfare efter vold: Mand kræves idømt forvaring
25. februar 2019 kl. 13:28 Opdateret: kl. 11:06

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk