13. december 2018
Klar til start i bidende kulde på Filmtorvet i Holbæk.
gallery icon

Se billedserie

Klar til start i bidende kulde på Filmtorvet i Holbæk.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Løbere trodsede bidende kulde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Løbere trodsede bidende kulde
Holbæk - 04. marts 2018 kl. 11:29
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der skal mere end nogle frostgrader og en frisk vind til at slå dedikerede løbere ud.

arrow Læs også: Tre står sammen om en løbe-fest i Holbæk

Således trodsede omkring 110 mennesker både muligheden for at sove længe søndag formiddag og samtidig blive under den varme dyne. De stillede i stedet op i første udgave af et nyt motionsløb i Holbæk, Bin2Bil Holbækløbene, der arrangeres af Holbæk Løbe- og Motionsklub, løbefællesskabet #HolRun samt den københavske atletikklub Sparta.

Starten til dagens to distancer på fem eller 10 kilometer gik fra Filmtorvet på havnen i Holbæk klokken 9.30. Forinden havde løberne holdt sig varme inde i den nærliggende biografs foyer, der i den sammenhæng dog ikke levede helt så godt op til sit navn Kulturbiografen Frysehuset.

Blandt løberne var Anders Jensen, Tølløse, og Sabina Bundgaard, Gurede. Ingen af dem var i tvivl om, at de skulle ud at løbe, selv om temperaturen i sig selv var under frysepunktet og med vinden føltes endnu koldere.

- Det er jo et fantastisk løbevejr. Det hverken regner eller sneer, lød det friskt fra Sabina Bundgaard nogle minutter før starten.

Formand for Holbæk Løbe- og Motionsklub, Hans Bruun-Jensen, havde håbet på flere deltagere, men med tanke på det kolde vejr, var han tilfreds.

- Vi kan jo se, at der ikke er så mange familier i dag, som der ellers havde været, hvis det havde været 10 grader varmere. Men det er sejt af de løbere, der er mødt op, sagde han.

Søndagens løb er det første af to i Holbæk i dette forår, som de tre klubber er gået sammen om. Det næste er søndag den 8. april, hvor løberne kan vælge mellem syv, 14 eller 21 kilometer (halvmarathon).

Løbene fungerer som optaktsløb til Copenhagen Marathon i maj, som netop Sparta er arrangør af.

I nogle år har løbefællesskabet #HolRun i Holbæk samarbejdet med Sparta om fællestræning op til den københavnske marathon. Det er de gode erfaringer fra det samarbejde, der nu har ført til de udvidede samarbejde med Holbæk Løbe- og Motionsklub om Holbækløbene i marts og april.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk