4. august 2021
Skarridsøhjemmet kan snart omdannes til for eksempel vandrerhjem - med tilhørende ny restaurant.
gallery icon

Se billedserie

Skarridsøhjemmet kan snart omdannes til for eksempel vandrerhjem - med tilhørende ny restaurant.
Foto: Holbæk Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejen banes for natur- og turistcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vejen banes for natur- og turistcenter
Holbæk - 12. oktober 2020 kl. 14:49
Af Agner Ahm

Et vandrerhjem og en ny restaurant i forbindelse med Skarridsøhjemmet i Jyderup. Og et kombineret natur- og campingområde på den gamle campingplads ved Skarresø.

arrow Læs også: Skarridsøhjemmets fremtid er uvis

Det er der lagt skinner for i to lokalplanforslag, som har været i høring. Holbæk Kommunes administration har lavet en sidste tilretning af planerne, og de er nu klar til endelig vedtagelse hos Holbæks politikere.

De to lokalplanområder ligger skråt over for hinanden med Slagelsevej imellem. Men der er i vidt omfang tale om ét stort projekt. Det handler om at skabe et område, som både er til glæde for jyderupperne, og som kan tiltrække turister.

Den gamle campingplads ved Skarresø blev reelt lagt i mølpose i 2017, og siden da har Holbæk Kommune og en række Jyderup-aktører arbejdet på at skabe en ny fremtid for området.

Lokalplanen for Skarridsøhjemmet åbner for at omdanne den tidligere institution til en base for turister. Hovedhuset - selve Skarridsøhjemmet - må der ikke pilles ved.

Men alle øvrige bygninger kan rives ned. Og det er blandt andet muligt at opføre en ny bygning til restaurant eller lignende lige nord for den gamle hovedbygning.

Høringsperioden gav kun tre svar, og de har kun medført små ændringer i det endelige lokalplanforslag.

Ikke midt i sø-udsigten

Lokalplanen for campingplads-området åbner for, at de gamle campingbygninger rives ned og erstattes af en ny bygning, som Naturpark Åmosen skal stå for. Tanken med hele området er at kombinere naturoplevelser med camping i den mindre luksuøse ende.

Høringsperiode gav en del input til kommunen. Der var en udbredt kritik af, at det blev muligt at samle en række sheltere på et enkelt mindre område nær søen.

- Ikke så smart lige midt i den bedste sø-udsigt, påpegede en række svar. Administrationen har taget kritikken til sig på den måde, at de eventuelle sheltere nu spredes ud over området i en række små byggefelter. Der er også kommet nye bestemmelser til, som skal sikre, at shelterne ikke bliver alt for iøjnefaldende.

Kravene til den nye hovedbygning er også strammet en anelse. Den meget lange hovedbygning kunne i det oprindelige forslag have en dybde på 10-15 meter. Det er nu snævret ind til 10-12 meter »for at sikre bygningens gennemsigtighed«.

Også rammerne for en servicebygning og en bålhytte er strammet op i det endelige forslag.

Meget eller lidt camping?

Et af spørgsmålene i høringsperioden har været, hvor meget campingplads der skal være. Her har de lokale meninger været noget delte. Nogle vil godt have meget campingplads, mens andre helst så, at man holdt sig til sheltere og telte.

Her har Erhvervsstyrelsen også givet sit besyv med. Nogle af de sheltere, der indgik som illustrationer i det oprindelige forslag, var temmelig kreative - og store. Her har styrelsen løftet pegefingeren: Dé sheltere minder mere om hytter end om sheltere, og så er man inde i en helt anden lovgivning.

I den endelige udgave af lokalplanforslaget beskrives shelterne nu som »mere primitive enheder, som bedst muligt skal falde ind i naturen«.

Signalet er klart: Vil man have forkromet camping, er det ikke Jyderup, man skal søge til.

De to lokalplanforslag er netop godkendt i klima- og miljøudvalget. De skal også i økonomiudvalget, inden den samlede kommunalbestyrelse tager stilling. Det sker formentlig på mødet den 28. oktober.

arrow Ejendom udbydes for fjerde gang
20. januar 2021 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:33
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk