20. oktober 2020
Omkring det sted, hvor lastbilen kører på Roskildevej, vil der blive etableret en højsvingsbane for trafik, der skal ad Omfartsvejen (tv.).
gallery icon

Se billedserie

Omkring det sted, hvor lastbilen kører på Roskildevej, vil der blive etableret en højsvingsbane for trafik, der skal ad Omfartsvejen (tv.).
Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vej får to nye højresvingsbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vej får to nye højresvingsbaner
Holbæk - 06. juli 2020 kl. 17:58
Af Kaj Ove Jensen

Om et par måneder vil de ­trafikale forhold i krydset Omfartsvejen-Ros­kil­de­­­vej-Eriksholmvej mellem Holbæk og Vipperød være forbedret.

arrow Læs også: Har du set skiltene? Nu skal farten ned i uheldsramt vejkryds

Ændringerne ved krydset et af de otte projekter, som Holbæk Kommunalbestyrelse i februar frigav i alt otte millioner kroner til. Projekterne er blandt de højest prioriterede i kommunens trafiksikkerhedsplan 2020-2025.

Krydset på Roskildevej er prioriteret højt, fordi det er udpeget på baggrund af en uheldsanalyse. Der er sket flere uheld med lette trafikanter. Samtidig er det en forholdsvis billig løsning, noteres det i trafiksikkerhedsplanen.

Hastighedsgrænsen sættes ned

En af de ændringer, der sker, er en nedsættelse af hastighedsgrænsen fra 80 til 60 kilometer i timen, når man kommer fra frakørslen ved Holbækmotorvejen og fletter sammen med trafikken, der kommer fra Vipperød.

- Desuden kommer der en bane for trafikken, der skal svinge til højre ad Eriksholmvej. Og i samme bane kører også busserne, der skal ligeud mod Holbæk, fortæller Yakup Genc, projektleder i Holbæk Kommununes Trafik og Infrastruktur.

Dermed bliver der ved krydset kun ét spor til den øvrige trafik, der skal ligeud mod Holbæk, men efter krydset bliver der igen to spor.

På den vestlige side af Roskildevej bliver der på samme måde en bane for trafik, der skal til højre ad Omfartsvejen.

Desuden bliver der etableret to mindre helleanlæg, som vil gøre det mere sikkert for cyklister.

Arbejdet begynder i august

Arbejdet med den ændrede afmærkning, ny skiltning og helleanlæggene begynder engang hen i august. Det ventes, at arbejdet er afsluttet et stykke ind i september.

Der er afsat 400.000 kroner til ændringerne på Roskildevej, og størrelsen betyder, at arbejdet ikke har været sendt i udbud. Derfor er det Holbæk Kommunes egen afdeling, Drift og Vedligehold, der udfører opgaven.

I Holbæk Kommunes trafiksikkerhedsplan nævnes det, at der er etableret »Fuld stop« for trafikanter, der kommer fra Omfartsvejen. Der sker imidlertid mange uheld, da vigepligtsforholdene ikke overholdes. Der er uheld med både biler og cyklister.

arrow Penge til mere sikker trafik
17. februar 2020 kl. 11:59 Opdateret: kl. 08:39
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk