29. marts 2020
I en dagsorden til politikerne fremgik det, at den årlige udtynding i hjortebestanden var afsluttet. Men det er den ikke, og det har givet rod i tallene.
I en dagsorden til politikerne fremgik det, at den årlige udtynding i hjortebestanden var afsluttet. Men det er den ikke, og det har givet rod i tallene.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uorden i hjorteoptælling på naturskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uorden i hjorteoptælling på naturskolen
Holbæk - 20. februar 2020 kl. 10:13
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det bliver forår, skal hjortebestanden på Holbæk Naturskole være nede på omkring 35 dyr. Det er, hvad der er plads til, hvis dyrene skal have ordentlige forhold.

Lige nu er der omkring 60 dyr. Så i den kommende tid skal en del af dyrene skydes.

Da økonomiudvalget i Holbæk Kommune forleden behandlede redningsplanen for naturskolen, var det angivet i dagsordenen, at der lige nu er cirka 35 dyr. Og det tal kom også med i Nordvestnyts omtale onsdag.

Men der er rent faktisk omkring 60 dyr på naturskolen p.t. Den årlige udtynding af bestanden er nemlig endnu ikke fuldført.

Det oplyser Jens Saabye, som er sekretariatsleder i Holbæk Kommunes afdeling Vækst og Bæredyghed, til Nordvestnyt.

Kræver tørvejr
Han forklarer, at udtyndingen vil ske i nærmeste fremtid, dog med forbehold for vejret. Udtyndingen sker ved at skyde nogle af dyrene, og det kræver tørvejr at gøre det på forsvarlig vis.

Af dagsordenen til politikerne fremgik det, at »der er foregået en regulering«. Men fakta er, at reguleringen stadig foregår, og det er forklaringen på, at der er 60 dyr og ikke 35.

- Det bliver naturligvis korrigeret i dagsordenen til kommunalbestyrelsens møde i næste uge, forklarer Jens Saabye.

Redningsplanen for naturskolen regner i øvrigt med, at det skal være slut med hjorte på naturskolen. De resterende dyr vil kommunen forsøge at afsætte til andre dyreparker og zoologiske haver.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk