13. december 2017
T-krydset Stenhusvej-Lundemarksvej er et af de steder, hvor der ifølge en indstilling fra klima- og miljøudvalget for tre uger siden skulle ske trafikale forbedringer. Med den nye økonomiske situation gennemføres der måske slet ingen trafiksikkerhedsforanstaltninger i Holbæk Kommune i år. Foto: Kaj Ove Jensen
T-krydset Stenhusvej-Lundemarksvej er et af de steder, hvor der ifølge en indstilling fra klima- og miljøudvalget for tre uger siden skulle ske trafikale forbedringer. Med den nye økonomiske situation gennemføres der måske slet ingen trafiksikkerhedsforanstaltninger i Holbæk Kommune i år. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trafikforbedringer er i farezonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trafikforbedringer er i farezonen
Holbæk - 16. marts 2017 kl. 12:04
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De foreslåede projekter med trafikale forbedringer, der stod til at skulle gennemføres i Holbæk Kommune i år, er i stor fare for at blive udskudt.

arrow Læs også: Her sker flest færdselsulykker i Holbæk

I februen indstillede klima- og miljøudvalget, at 13 fortrinsvis mindre projekter skulle gennemføres i år og i 2018. Den samlede pris var 5,6 millioner kroner (heraf 1,6 millioner i 2018). Desuden lå et projekt til to millioner kroner og afventede en nærmere afklaring.

Men nu er der risiko for, at der slet ikke gennemføres projekter i år, skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag. Kommunens administration har lagt op til at udskyde anlægsprojekterne, fordi kommunen har brugt flere penge på driftsbudgettet i år end budgetteret.

På listen med administrationens forslag til udskudte projekter står der 7,2 millioner kroner ud for puljen til trafiksikkerhedsforanstaltninger.

Når det gælder indstillingen fra klima- og miljøudvalget om midler til trafikale forbedringer, blev sagen i øvrigt af andre årsager sendt tilbage fra økonomiudvalget til fagudvalget. Og med den nye økonomiske virkelighed er der fare for, at der ikke bliver penge til nogen af projekterne i år.

- Det er muligt, at det bliver sådan. Men det skal ikke kun behandles i klima- og miljøudvalget - det skal behandles i byrådet samlet. Der skal være bred forståelse for det i byrådet, siger udvalgsformand John Harpøth (DF).

Det er ikke kun puljen til trafiksikkerhedsforanstaltninger, der foreslåes udskudt. Det gælder også renovering af broer, hvor der er i budgettet er 5,5 millioner kroner i år. Desuden kunne der overføres tre millioner ubrugte kroner fra bropuljen for 2016.

Der var afsat 3,6 millioner kroner til den manglende del af Fjordstien i den vestlige side af Tuse Næs. Det projekt foreslås også udsat.

- Dén tror jeg, vi skal se mere lempeligt på. Der bliver trods alt frigivet grønne midler, så den så jeg gerne gennemført, siger John Harpøth.

Knap to millioner kroner kan hentes fra Grøn Ordning (vindmøllepenge), hvis stiprojektet gennemføres.

Én million kroner til renovering af brostensbelægningen på Ahlgade i Holbæk og 1,1 million kroner til tilgængelighedspuljen er andre anlægsopgaver, der er i fare.

Desuden er en post på 2,4 millioner kroner til oprensning af olieforurening på kommunale grunde samt 1,5 millioner kroner til akutte vejreparationer i spil.

Sammen med et par andre poster giver det sammenlagt anlægsopgaver på 27,4 millioner kroner, der foreslås udskudt på klima- og miljøudvalgets område. Undtagelser er de igangværende arbejder med renovering af Munkholmbroen samt cykelstien mellem Nr. Vallenderød og Ugerløse.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk