28. maj 2020
Teaterleder Robert Parr glæder sig til, at Fair Play både kan genoptage prøvearbejdet og få sikkerhed om efterårets forestillinger. Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

Teaterleder Robert Parr glæder sig til, at Fair Play både kan genoptage prøvearbejdet og få sikkerhed om efterårets forestillinger. Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teaterleder glæder sig til næste genåbningsfase

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teaterleder glæder sig til næste genåbningsfase
Holbæk - 23. maj 2020 kl. 20:30
Af Jette Bundgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 8. juni er foreløbig sat som starten på tredje runde af genåbningen efter corona-epidemien. Her må kulturinstitutioner som eksempelvis museer, teatre og kunsthaller åbne. Hvis alt går vel, er der desuden udsigt til, at forsamlingsforbuddet løftes.

Hos Teateret Fair Play på Borchsvej i Holbæk krydser man med teaterleder Robert Parrs ord fingre for, at det bliver sådan.

Sommermånederne er ikke netop den tid på året, hvor Fair Play har premierer eller er på turné, men den tredje genåbningsfase vil betyde, at prøvearbejdet på teatret kan genoptages. Der vil desuden komme langt mere sikkerhed omkring efterårets planlagte aktiviteter.

- Hvis alt går godt, kan vi fra den 8. juni gøre forestillingen "Ud med Knud", som vi laver sammen med Holbæk Teater, færdig. Stykket skulle oprindelig have haft premiere den 28. marts, men den 12. marts blev vi nødt til at stoppe alle prøverne. På det tidspunkt manglede vi kun en uge eller ti dages arbejde til forestillingen var klar til premieren, fortæller Robert Parr.

Den nye premiere er sat til lørdag den 12. september og stykket vises efterfølgende på Horsens Teaterfestival. Fra den 26. september til den 1. oktober kan "Ud med Knud" så opleves på Holbæk Teater. Stykket bygger på Jesper Wung-Sungs roman om drengen William. Han har kræft og får selskab af Knud, der både er hans bedste ven og hans sygdom.

Sideløbende planlægger Teatret Fair Play en genopsætning af "I skovens dybe, stille ro", der gerne skulle ud på turné i september måned med planlagte stop i blandt andet Roskilde og Aarhus. Stykket henvender sig til unge og lægger op til en debat om eksistentielle problemer og selvmord.

Robert Parr vil også se frem til tre gæstespil i efteråret for de yngste, nemlig "Stort og små" med Art Hotel den 5. september, "Mariehønen Evigglad", der præsenteres af Teatret st. tv. og Fair Play i fællesskab, i dagene den 7. til den 10. oktober, samt "Pinocchio" med Teater Patrasket den 8. november.

På den anden side af efterårsferien er det planen at genopsætte "Den første dråbe blod", som fra den 26. oktober til den 20. november vil kunne opleves på Teatret Fair Play og på turné. Stykket er inspireret af Kundby-sagen og henvender sig til unge fra 14 år og op.

Teatret Fair Plays samarbejdsforestilling med Holbæk Teater "Hvor var du mor", der skulle have spillet syv gange under coronanedlukningen, programsættes i næste sæson.

Når Robert Parr ser tilbage på corona-nedlukningen har den største udfordring været den aflyste aprilfestival i uge 17:

- Festivalen, som tilmed skulle have været afholdt her i byen, er meget vigtigt for os i forhold til vores turnéforestillinger, som jo er det, vi primært laver. Da aprilfestivalen blev aflyst, mistede vi samtidig vores vindue til alle dem, der køber forestillinger herhjemme. Det betyder, at vi i forhold til næste sæson har tre forestillinger, der er planlagt til at komme ud på turne, men endnu ikke er solgt, forklarer han.

Der er mere info om programmet på www.fairplay.dk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk