16. januar 2019
En 39-årig mand fra Holbæk mistede livet efter at være blevet svært kvæstet i en påkørsel ved Circle K-tanken på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En 28-årig mand er tiltalt for forsætlig påkørsel. Foto: Fleur Sativa
En 39-årig mand fra Holbæk mistede livet efter at være blevet svært kvæstet i en påkørsel ved Circle K-tanken på Valdemar Sejrsvej i Holbæk. En 28-årig mand er tiltalt for forsætlig påkørsel. Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavshed om motiv bag døds-påkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavshed om motiv bag døds-påkørsel
Holbæk - 11. juni 2018 kl. 12:03
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvad var årsagen til, at en 39-årig mand og far til to børn kort før klokken 23 en torsdag aften i oktober skulle dø på asfalten foran Circle K-tankstationen på Valdemar Sejrsvej i Holbæk?

arrow Læs også: Circle K-sagen: 28-årig kendt skyldig - fredag får han straffen

Det spørgsmål bliver centralt, når Retten i Holbæk i næste uge tager fat på nævningesagen mod en 28-årig mand fra Roskilde, der er tiltalt for med fuldt overlæg at have styret en VW-personbil direkte ind i den 39-årige mand.

Han døde kort efter at svære kranie- og hjernelæsioner, og derfor er den 28-årige tiltalt for vold med døden til følge.

Han har hidtil nægtet sig skyldig i tiltalen, og det er sandsynligt, at han vil gøre det samme, når sagen begynder mandag den 18. juni.

Hans forsvarer, Eigil Strand, vil dog ikke på forhånd kommentere sagen, men han oplyser til dagbladet Nordvestnyt, at han forventer, at den 28-årige vil give sin version af episoden den 5. oktober sidste år.

Dengang var det fremme, at den tiltalte og en dengang 26-årig kammerat fra Brøndby tidligere på aftenen havde haft en kontrovers med den nu afdøde på McDonald's i Holbæk, hvor sidstnævnte spiste sammen med sine to børn.

Det førte til mødet senere på aftenen ved den nærliggende Circle K, som altså endte med at koste den 39-årige holbækker livet.

Men det er stadig uklart, hvad denne kontrovers handlede om, og dermed hvad det mulige motiv bag påkørslen kan være.

Den 28-årige tiltalte har selv forklaret, at han følte sig truet af den 39-årige og nogle af hans »rockertype«-venner, og at påkørslen ikke var bevidst, men skete i et forsøg på at komme væk.

TV2 spekulerede i efteråret i, at den afdøde tidligere har været højtstående medlem af en tyrkisk organisation i Danmark, og at både den tiltalte og hans kammerat, der tidligere var sigtet i sagen, men nu ude af den, har irakisk baggrund.

Men Midt- og Vestsjællands Politi har ikke hidtil uadtil ville lave en kobling mellem personernes indbyrdes stridigheder og en politisk konflikt med tråde til den tyrkisk-kurdiske konflikt.

Sagens anklager, Marie Elvekjær Hansen, ønsker ikke at kommentere sagen og den mulige konflikt, der kan ligge til grund for den fatale påkørsel i tankstationens udkørsel, før hun skal forelægge sagen for retten næste mandag.

Retten i Holbæk har afsat fem dage til nævningesagen, og de skal blandt andet bruges på at afhøre vidner.

Det er vidner, der var til stede ved aftenens første episode på McDonald's, samt vidner, der overværede det senere møde og efterfølgende påkørsel ved Circle K.

Derudover vil Marie Elvekjær Hansen fremlægge en videooptagelse fra Circle K, der viser selve påkørslen af den 39-årige mand.

Den 28-årige er tiltalt for vold af »særlig rå, brutal eller farlig karakter med døden til følge« under »særdeles skærpende omstændigheder«, idet anklagemyndigheden mener, at påkørslen skete forsætligt og ikke var et uheld.

Straframmen går dermed op til 10 års fængsel, men anklager Marie Elvekjær Hansen vil ikke på forhånd udtale sig om, hvilken konkret strafudmåling, hun vil argumentere for, hvis den tiltalte findes skyldig.

Nævningesagen begynder mandag den 18. juni, og der ventes dom i slutningen af juni, skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

arrow Circle K-sagen: Stadig uklarhed om forudgående konflikt
18. juni 2018 kl. 22:02 Opdateret: kl. 22:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk