24. oktober 2019
Modstanden fra lokalbefolkningen - her ved demonstrationen tirsdag morgen - mod et biogasanlæg nord for Snævre er der ingen tvivl om. Derimod er holdningerne i kommunalbestyrelsen meget lige.
Modstanden fra lokalbefolkningen - her ved demonstrationen tirsdag morgen - mod et biogasanlæg nord for Snævre er der ingen tvivl om. Derimod er holdningerne i kommunalbestyrelsen meget lige.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tæt afgørelse om biogas-placering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tæt afgørelse om biogas-placering
Opdateret 09. januar 2019 kl. 14:13
Holbæk - 09. januar 2019 kl. 14:11
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det ser ud til at kunne blive en meget tæt afgørelse, når Holbæk Kom­mu­nalbestyrelse den 23. januar skal stemme om, hvorvidt det er placeringen i Snævre Vest, der skal satses på for et biogasanlæg. De skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

arrow Læs også: Større flertal for biogas-placering

Tirsdag aften meddelte det socialdemokratiske medlem af kommunalbestyrelsen, Christina Hvass Hansen, at hun ikke stemmer for dén placering. Meldingen kom på Facebook-gruppen Os fra 4420 Regstrup.

»Jeg er ikke hængt op på, hvad mit parti mener. Vi har lov til at have vores egne holdninger og meninger. Jeg stemmer ikke for et biogasanlæg i Snævre. Det har jeg rigtig svært ved. Jeg er meget bekymret for afviklingen af trafikken til og fra biogasanlægget, da vores veje er små og smalle og allerede nu har svært ved at bære den nuværende trafik«, skriver Christina Hvass Hansen på Facebook.

Hun bor i Krøjerup, som ligger knap et par kilometer vest for den mulige placering af biogasanlægget.

Avisen har både tirsdag og onsdag uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Christina Hvass Hansen.

Hendes partifælle, borgmester Christina Krzyrosiak Hansen, meddelte mandag, at »personligt hælder jeg mest til placeringen i Snævre Vest«. Og tirsdag stemte Ole Brockdorff (S) i klima- og miljøudvalget for samme placering.

S-gruppeformand Lars Dinesen siger, at han ikke har viden om, at der er andre end Christina Hvass Hansen, der ikke kan stemme for Snævre Vest-placeringen.

Hvis otte fra S, fire fra DF, to fra LA og en fra R (Jarl Falk Sabroe) stemmer for Snævre Vest, giver det 15 ud af 31 stemmer. Dermed ser det ud til, at det enlige K-medlem Michael Suhr og de tre fra Lokallisten bliver afgørende for, om der er flertal. Lokallisten venter med en melding til næste uge, hvor der holdes temamøde.

SF's Bente Juul Röttig har i et læserbrev i Nordvestnyt i sidste uge forklaret, at SF mener, biogasanlægget skal ligge op ad Miljøcentret ved Audebo.

arrow Derfor er to biogas-placeringer røget ud
10. januar 2019 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
arrow Flertal sender biogas-sag videre
08. januar 2019 kl. 12:36 Opdateret: kl. 12:36

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk