17. januar 2021
Stenhus Gymnasium fejrede sine første IB-studenter med en reception fredag.
gallery icon

Se billedserie

Stenhus Gymnasium fejrede sine første IB-studenter med en reception fredag.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Synsbedrag? Nej, studenterne er på gaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Synsbedrag? Nej, studenterne er på gaden
Holbæk - 24. maj 2019 kl. 18:27
Af Lisbeth A. Rasmussen

Måske har du allerede set dem i gadebilledet i Holbæk og omegn, de unge mennesker med de hvide huer. Og tænkt, at det var da lige vel tidligt.

Men et nærmere blik på huen afslører en detalje - båndet er prydet med en række flag fra andre lande. Det er Stenhus Gymnasiums allerførste IB-studenter, der kan fejre, at deres eksaminer er ovre.

IB står for international baccalaureate, og det er en international studentereksamen.

En IB tager to år. IB-holdet har dog gået på Stenhus siden august 2016. Forklaringen er, at i det danske undervisningssystem er der brug for en pre-IB for at sikre, at eleverne har det niveau, der skal til, for at tage selve IB'en. Pre-IB'en tager et år og kan sammenlignes med 1.G i det almene gymnasium.

IB-eleverne bliver undervist på engelsk i alle tre år, og de vælger seks fag, som de fordyber sig i.

- Niveauet i matematik er for eksempel meget højt - meget højere end normalt i Danmark, forklarer Per Farbøl, der er rektor på Stenhus Gymnasium.

Også når det gælder eksamensformen, skiller IB'en sig ud. Der er kun skriftlige prøver, og det er forklaringen på, at eleverne er færdige med deres eksaminer og kan tage huerne på allerede nu.

Der er dog et lille aber dabei. De har ikke fået deres karakterer endnu. Det har de faktisk ikke engang, når de sammen med de øvrige Stenhus-studenter sætter huen på ved den traditionelle ceremoni i slutningen af juni. Karaktererne er klar den 6. juli, hvilket er sent i danske øjne, men ikke andre steder hvor skoleåret slutter senere end i Danmark.

Det er selvfølgelig lidt nervepirrende - især fordi IB'en har et meget højt fagligt niveau. Der er dog et sikkerhedsnet under IB'en, og det er en HF-eksamen. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med point til at sikre den internationale eksamen - den kræver 24 - kan det være, der er til en HF-eksamen, der kræver 18.

Ventetiden på karaktererne forhindrer ikke de 32 studenter i at fejre, at de er kommet igennem de tre år. Stenhus Gymnasium fejrede sin allerførste IB-årgang, der både tæller elever fra Holbæk og andre steder i verden, med en reception fredag.

Frederikke Paarup Tiedt fra Holbæk er en af dem med mange flag på huen. Hun gik på en international linje på sin efterskole og mente, at IB'en ville motivere hende ekstra meget i gymnasietiden.

- Det har været godt. Menneskerne er rigtigt søde, og det er fedt at have de fag, man er interesseret i, fortæller hun.

Forude venter et sabbatår, og så håber hun at blive optaget på et universitet i Skotland - gerne St Andrews, hvor hun kan studere social anthropology. I det hele taget er IB-studenternes fokus meget rettet mod de internationale muligheder.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk